07:11:58 20.04.2024
Stiri

Premierul Canadei îl CONTRAZICE pe Dodon, care îl consideră pe Putin „PACIFIST”. „Putin este responsabil pentru tot felul de lucruri CUMPLITE”

Actualitate 25.03.2021 17:36 Vizualizări2598 Autor: Ziarul National
Premierul Canadei îl CONTRAZICE pe Dodon, care îl consideră pe Putin „PACIFIST”. „Putin este responsabil pentru tot felul de lucruri CUMPLITE”


Vladimir Putin este „responsabil pentru tot felul de lucruri cumplite”, a comentat miercuri premierul canadian Justin Trudeau, după ce Ottawa a adoptat sancțiuni la adresa Rusiei, fără a merge atât de departe încât să-l numească pe președintele rus „criminal”, așa cum a făcut Joe Biden, potrivit AFP.

„Fie că este vorba de invazia Crimeii, de atacurile cibernetice masive de care este responsabil și de încercarea de a destabiliza democrațiile noastre, sunt sigur că este responsabil pentru tot felul de lucruri teribile, deoarece comportamentul său continuă să o demonstreze”, a comentat el într-un interviu pentru Sirius XM, informează Hotnews.ro.

Trudeau și-a amintit că l-a întâlnit de câteva ori pe președintele rus în străinătate de când a devenit prim-ministru în 2015. „Am simțit întotdeauna că se uită la tine și îți spune ce este bine pentru el la un moment dat. Ceea ce gândește lumea occidentală sau Canada despre el nu îl interesează în mod special”, a spus el, precizând că Vladimir Putin nu este un prieten al Canadei.

Canada a anunțat miercuri noi sancțiuni împotriva a nouă oficiali ruși pentru a protesta împotriva tratamentului principalului oponent al lui Putin, Alexei Navalnîi.

Măsurile restrictive au fost salutate de SUA, printr-o declarație a secretarului de stat Antony Blinken, care a cerut din nou Moscovei să-l elibereze pe opozantul rus.

De asemenea, Trudeau a avut miercuri și o convorbire telefonică cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe agenda discuțiilor regăsindu-se și subiecte precum relațiile cu Rusia și China.

În schimb, fostul președinte Igor Dodon, îl consideră pe Putin „pacifist”, în pofida faptului că pe teritoriul R. Moldova sunt trupe rusești de ocupație, care controlează o parte din teritoriul constituțional.

„Eu îl consider pe Putin un pacifist. Nu voi da aprecieri americanilor. Experții au vorbit despre ce fac ei în lume, cum intervin peste tot și răspunsul pe care l-au avut cu protestele de la Capitoliu. Democrația pe care au semănat-o peste tot s-a întors acasă. Vladimir Putin va rămâne în istorie ca un pacifist. A oprit războiul din Siria, conflictul din Karabahul de Munte. Spun aceasta nu pentru că ne cunoaștem. Aceasta este realitatea. Așa e corect. Un lider puternic este modest și nu va face niciodată declarații jignitoare pentru a-și crește ratingul”, a declarat ieri Igor Dodon.

Socialistul de la Chișinău l-a apărat pe Putin în fața președintelui american Joe Biden, care a spus recent că liderul rus este „criminal”. „Afirmațiile lui Joe Biden la adresa lui Putin sunt de neconceput și nu fac față unui lider adevărat”, a punctat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md