(video) Audi a început să producă noul Q4 e-tron alături de VW ID.4

Audi revine la origini: noul Q4 e-tron a fost lansat în producție în Zwickau, orașul din landul Saxonia, locul unde s-a înființat pentru prima oară marca germană cu o istorie deja foarte îndelungată. Modelul compact 100% electric este primul SUV electric Audi și va fi produs în Germania.

Q4 e-tron este construit pe baza platformei modulare electrice MEB create de Grupul Volkswagen. Este o platformă extrem de flexibilă și variabilă, ce poate fi folosită pentru numeroase modele complet electrice și ce oferă oportunități variate pentru importante sinergii tehnice.

https://www.youtube.com/watch?v=Ryg0HTt8kFs

La unitatea de producție din Zwickau unde sunt fabricate modele ale mai multor mărci ale Grupului Volkswagen, Audi Q4 e-tron va ieși de pe aceeași linie de producție ca Volkswagen ID.4 și pe viitor, alături de încă un model Volkswagen. Aici, cei 1.400 de angajați ce lucrează în asamblare la unitatea Volkswagen din Saxonia vor fabrica, de asemenea, SUV-ul electric compact, ce oferă spațiu generos, la nivel de clasă mai mare, grație arhitecturii sale bazate pe platforma modulară electrică MEB.

Lucrând alături de colegii lor de la Volkswagen, peste 100 de angajați Audi s-au pregătit pentru startul producției: de la planificarea producției și dezvoltarea tehnică, la asigurarea calității. Echipamentul de presă pentru fabricarea componentelor caroseriei provin toate din atelierul Audi de fabricare a sculelor pentru producție.

Cu designul său expresiv, cu suprafețe de mare precizie și detalii perfecte, Audi Q4 e-tron a impus numeroase provocări pentru fabricare. Astfel, specialiștii în fabricarea sculelor pentru producție din Ingolstadt și Neckarsulm au fost implicați în proiect încă din etapele incipiente de dezvoltare. Procesul de testare a sculelor pentru presare, ce cântăresc mai multe tone, a avut loc, de asemenea, la unitățile Audi.

Zwickau și marca Audi au o tradiție comună îndelungată: aici au fost înființate în 1909 fabricile de automobile Audi. Fabrica Volkswagen de aici a fost convertită într-o fabrică dedicată exclusiv automobilelor electrice, fiind acum parte integrantă a ofensivei de electrificare a Grupului. În noiembrie 2020, peste 200 de angajați Audi au fost detașați temporar la unitatea Volkswagen Saxonia din Zwickau pentru un schimb de experiență de 12 luni. Ca parte a proiectului “human resources hub” ei au avut astfel șansa de a-și îmbogăți cunoștințele și abilitățile, căpătând experiență adițională în domeniul mobilității electrice.

Audi Q4 e-tron va fi prezentat în premieră mondială la mijlocul lunii aprilie și va fi lansat pe piețele europene în vara acestui an. Astfel, ofensiva electrică a mărcii Audi capătă și mai mult avânt. Până în 2025, Audi planifică să lanseze peste 20 de modele complet electrice și să își extindă și mai mult gama de modele PHEV. Cele două fabrici Audi principale din Ingolstadt și Neckarsulm vor produce la rândul lor autoturisme 100% electrice. Astfel, începând cu 2022, de pe linia de asamblare din Ingolstadt va ieși primul model electric construit pe baza platformei electrice premium (PPE), un proiect realizat în colaborare cu Porsche.

Audi Q4 e-tron este lansat într-un segment de piață extrem de atractiv, cu creștere remarcabilă, segmentului SUV-urilor compacte. Modelul le oferă clienților Audi o oportunitate de acces la un preț atractiv în lumea mobilității electrice premium. Modelul compact oferă aproape la fel de mult spațiu interior ca modelele din clasele mai mari, iar conceptul de afișare cu head-up display cu funcții de realitate augmentată reprezintă, de asemenea, o noutate în această clasă.

Producția Q4 e-tron va avea amprentă neutră de carbon încă de la început. Fabrica din Zwickau își acoperă întregul necesar de energie folosind resurse regenerabile și dispune de o centrală combinată de energie și încălzire ce este extrem de eficient. Audi lucrează, de asemenea, la reducerea la minimum a emisiilor de CO2 în întregul lanț valoric. Astfel, când Audi Q4 e-tron ajunge la finele ciclului său de viață, bateria sa va fi folosită pentru proiecte de tip second-life usage sau va fi reciclată, pentru a reutiliza materiile prime.

Vezi primele detalii oficiale despre model:

https://autoblog.md/video-audi-arata-noul-q4-e-tron-in-avanpremiera-poate-avea-un-volan-aplatizat-la-doua-nivele-si-un-head-up-display-cu-ar/

Cmentariile sunt închise