„Subiect epuizat” // Guvernul Grosu nu a fost votat din cauza lipsei de cvorum

Ilie Gulca
25/03/2021

Deputații socialiști și cei ai Partidului Șor au refuzat, joi, să participe la ședința legislativului pentru acordarea votului de încredere echipei premierului desemnat Igor Grosu. PSRM, Partidul Șor și „Pentru Moldova” au boicotat ședința. Din cauza lipsei de cvorum, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a considerat subiectul „epuizat” și a anunțat o pauză pentru o oră.

„Considerăm că acele consultări (organizate de șeful statului) au fost mimate. Nu dorim să participăm la acest joc. PSRM va părăsi sala de plen. Să participăm și să fim martori la acest show nu dorm”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

Demersul PSRM a fost urmat de deputații din Partidul Șor. „Noi cei din Partidul Șor nu vrem să participăm la acest show de prost gust”, a continuat Marina Tauber.

Drept reacție, deputatul PAS Lilian Carp a declarat: „Sper că procurorul general vor veni și după acești băieți, deoarece ei cred că un guvern poate fi votat doar pentru a fura”.

Majoritatea parlamentară PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova susțin că au înaintat deja un candidat „real și competent, Vladimir Golovatiuc, nu unul fake, ca cel al Maiei Sandu”.

„Domnul Golovatiuc este candidatul care întrunește toate condițiile politice și constituționale pentru a fi votat, el nu va putea fi dat la o parte prin șantaj, nici intern și nici extern. Deci, Golovatiuc este un candidat veritabil, gata să își asume împreună cu guvernul său toată răspunderea pentru a scoate țara din criză”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Miercuri seară, socialiștii au contestat la Curtea Constituțională decretul prin care președinta Maia Sandu a desemnat-o, pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski au solicitat Înaltei Curți să examineze constituționalitatea decretului din 27 ianuarie 2021 prin care Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița, pentru funcția de prim-ministră.

Pe 22 martie, Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, despre neconstituționalitatea desemnării lui Igor Grosu de către Maia Sandu la funcția de premier.

Ilie Gulca
25/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii