PAS pledează pentru anticipate: „Actualul parlament nu poate să gestioneze crizele prin care trece Republica Moldova

Ilie Gulca
25/03/2021

PAS optează pentru mobilizarea tuturor eforturilor pentru soluționarea crizei pandemice și organizarea alegerilor anticipate. Această declarație a fost făcută, joi, de către Igor Grosu după ce majoritatea parlamentară PSRM, Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova au părăsit ședința parlamentului, refuzând să își dea votul pentru învestirea guvernului condus de premierul desemnat Igor Grosu.

„Acum, vreau să îi întreb pe deputații PSRM: Cum poți să-ți bați joc de propriul electorat, ținându-te de mână cu o gașcă de bandiți pentru a le salva pielea? Igor Dodon se comportă ca un copil mic care și-a pierdut  toate jucăriile, bate din picioare și nu-i pasă de ce se întâmplă în jur”, se menționează într-un comun al PAS.

Potrivit acestei formațiuni, actualul parlament nu poate să gestioneze crizele prin care trece Republica Moldova, în special criza pandemică; nu poate să asigure o majoritate reală care să susțină un guvern, oricare ar fi el; nu poate să vină cu ajutor pentru economie; nu poate să lupte cu corupția și cu hoții.

De partea cealaltă, liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a făcut publică o nouă declarație a majorității parlamentare PSRM, Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova, formată din 53 de deputați, precizând că își exprimă dezacordul privind dizolvarea Parlamentului.

„În cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica în regim prioritar un alt candidat pentru funcția de premier. Invităm actorii politici la un dialog constructiv în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional”, a adăugat el.

Ilie Gulca
25/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii