/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ A fost găsit de poliție abia a doua zi după alertă. Un bărbat a murit, după ce a zăcut inconștient în casă

missing
24 martie 2021, ora 22:41

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a murit pe patul de spital, după ce a fost găsit zăcând fără cunoștință în propriul apartament. În timp ce soția acestuia era internată la spital, cu Covid, vâzând că nu răspunde la apeluri, vecinii au sunat la 112. Polițiștii au venit pe adresa indicată, au bătut la ușă, dar văzând că nimeni nu deschide, au plecat. Abia a doua zi, oamenii legii au intrat cu forța în apartament și l-au găsit pe bărbat fără cunoștință. Prietenii și foștii colegi de serviciu nu-și pot explica, de ce a fost nevoie tocmai de o zi întreagă, pentru ca poliția să ia decizia de a forța ușa, ca să intre în locuința bolnavului.

Drama a început la sfârșitul săptămânii trecute, atunci când vecinii au constatat că nu l-au văzut toată ziua, iar prietenilor nu le răspundea la telefon. Tatiana este o fostă colegă de serviciu de-a victimei și cea care a alertat poliția. Femeia s-a alarmat, deoarece știa că bărbatul nu ar avea pe nimeni în afară de soție, care, la acea oră, era internată la spital, în stare gravă, fiind infectată cu Covid. Femeia ne-a povestit că polițiștii au venit pe adresa indicată de pe strada Dumitru Râșcanu din sectorul Râșcani al capitalei și au bătut la ușă. Dar, văzând că nimeni nu le deschide, au plecat.

Abia a doua zi, oamenii legii au intrat forțat, în apartament, și l-au găsit pe bărbat fără cunoștință. Femeia crede că soarta bărbatului putea fi alta, dacă autoritățile reacționau mai operativ.

Și Iulia Semeonova, soția unui alt coleg de serviciu al bărbatului decedat, spune că a încercat să-l ajute și a tot sunat prin instanțe. Ea este indignată de faptul că nu ar exista un Regulament în care să fie explicat clar, cum trebuie să procedeze autoritățile în astfel de cazuri.

Ea spune că foștii colegi de serviciu adună bani pentru funeralii, dar, din aceleași motive birocratice, a fost foarte complicat să obțină un certificat de deces de la autorități.

După mai multe tentative, femeia spune că a reușit să obțină, totuși certificatul de deces al bărbatului, ca să-l înmormânteze omenește. Ba mai mult, ea spune că, între timp, la spital, a decedat și soția acestuia, așa că cei doi vor fi înmormântați împreună.

Cazul a ajuns și pe rețelele de socializare, dar și în vizorul fostului procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, care a comentat întâmplarea pe Facebook. Acesta ne-a spus la telefon că, dacă lucrurile stau anume așa cum este spus pe rețelele de socializare, poliția era obligată, venind la fața locului, să aplice măsurile de rigoare, să deschidă apartamentul și să trasnporte persoană în instituțiile medicale.

La rândul lor, cei de la Poliție au o cu totul altă versiune. Ei spun că primul apel la 112 a fost pe faptul că bărbatul este dat dispărut, iar vencinii lear fi spus că victima a fost transportată la spital, împreună cu soția sa.

Prietenii răposaților mai spun că cei doi soți nu ar avea alte rude decât un nepot, în Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram