Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon, despre ridicarea imunității…

Igor Dodon, despre ridicarea imunității lui Ulanov și Jardan: „Eu cred că venirea lui Stoianoglo în plenul Parlamentului săptămâna trecută a fost o coincidență”

Eu cred că venirea lui Alexandr Stoianoglo în plenul Parlamentului săptămâna trecută a fost o coincidență”. Declarația aparține liderului Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

În cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV Moldova, Igor Dodon a mai spus că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, nu execută comenzi politice.

„Eu am văzut și am auzit multă critică, că iată special, de comun acord, (au fost înțelegeri) să atace majoritatea parlamentară, toată chestia asta eu am văzut. Eu cred că venirea lui Alexandr Stoianoglo în plenul Parlamentului săptămâna trecută a fost o coincidență (…) Știu că ei au organizat niște acțiuni de investigație asupra angajaților Băncii Naționale a Moldovei, am văzut asta în presă. Știu că demult voiau să continue. Faptul că acestea s-au suprapus cu această perioadă este doar o coincidență pură. Este părerea mea (…) El nu execută comenzi politice”, a spus Dodon.

Deputații partidului politic „Șor” Petru Jardan și Denis Ulanov, lipsiți acum două zile de imunitate parlamentară, au fost miercuri, 24 martie, puși sub învinuire.

Denis Ulanov și Petru Jardan au rămas fără imunitate parlamentară. Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat luni, 22 martie, pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălăre de bani”, precum și pentru ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Jardan, acesta fiind bănuit de „abuz în serviciu”.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „Șor” au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și:

„.