Platforma DA, „uimită” după întrevederea cu Igor Grosu. Slusari: Nu am primit un răspuns tranșant la cea mai importantă întrebare

Deputații Platformei DA încă nu au decis dacă vor vota sau nu pentru învestirea Guvernului Grosu. Chiar și după o discuție cu Igor Grosu, care a avut loc în această seară, deputații nu au înțeles dacă acesta împreună cu colegii de la PAS vor învestirea acestui Guvern. Declarația a fost făcută de Alexadr Slusari, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, de la TVR Moldova.

Foto:

„Mi se pare că toți colegii din fracțiune au înțeles acest lucru - Domnul Grosu, cel puțin din ceea ce noi am auzit, noi așa și nu am înțeles sincer dacă dumnealui și colegii lui de la PAS vor învestirea acestui Guvern. Noi nu am primit răspuns tranșant la această întrebare și din punctul nostru de vedere este iresponsabilă această abordare. Cu câteva ore înainte de a venit la Parlament, după mai multe declarații contradictorii, ținând cont de situația care este în țară, iată pe acest fundal, dar ceea ce am văzut astăzi este o abordare iresponsabilă. Cu părere de rău este ceea ce este, noi am rămas uimiți de această întrevedere”, a declarat Slusari.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu a prezentat programul de activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă”. În cazul în care Guvernul Grosu va fi votat, acesta va acționa imediat în gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și va pregăti condițiile pentru organizarea alegerilor anticipate.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu și-a prezentat echipa pentru guvern. Printre aceștia se regăsesc și membri care au făcut parte și din echipa de guvern a Nataliei Gavrilița.

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier de către președinta, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare care au avut loc săptămâna trecută.


Pub