image
Sursa foto: Getty Images

Ce a făcut Maria Sharapova cu primii bani câștigați din tenis. E a treia în topul celor mai mari premii

Maria Sharapova se află pe locul al treilea în topul jucătoarelor cu cei mai mulți bani câștigați doar din premii, 38 de milioane de dolari.

Însă rusoaica a pornit de jos, iar primii ei bani obținuți din "sportul alb" i-a cheltuit pe una dintre pasiunile sale, moda.

"Cu primul meu premiu din tenis am cumpărat piesele create de Elsa Peretti pentru Tiffany", a dezvăluit Maria Sharapova pe rețelele de socializare, alături de un emoticon cu lacrimi, având în vedere că celebra creatoare de modă a decedat zilele trecute.

Maria Sharapova (33 de ani) s-a retras în ianuarie 2020 din activitatea de jucătoare de tenis, cu o avere totală de peste 200 de milioane de dolari, din care 38 de milioane au fost obținute strict din premiile din tenis.

La capitolul venituri din tenis, Sharapova este depășită doar de surorile Williams. Serena a strâns 93 de milioane de dolari, iar Venus, 41 de milioane. Rusoaica se află pe locul 87 în "Fortune List", topul femeilor cu cele mai mari averi.

Maria Sharapova s-a remarcat încă de la 17 ani, când a reuşit să câştige turneul de la Wimbledon, după o finală cu Serena Williams. Sharapova a câștigat 5 titluri de Grand Slam, un Trofeul al Campioanelor și o medalie de argint la Jocurile Olimpice 2012.

Ultimul ei meci a fost în ianuare 2020, când a pierdut cu Donna Vekic în primul tur de la Australian Open. La acel moment, din cauza accidentărilor, Sharapova a decis să se retragă.

ntre timp, Sharapova s-a orientat către afaceri precum moda, arhitectura, sau imobiliarele. Ea are contracte de publicitate cu giganţi de pe scena mondială, precum Nike, Porsche, Evian sau Head.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: