image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

Tiraspolul prelungește restricțiile până pe 15 mai

Autoritățile de la Tiraspol prelungesc până pe 15 mai restricțiile instituite în legătură cu pandemia COVID-19.

Recent, celula de criză din regiune a reînnoit mai multe restricții, elevilor fiindu-le prelungită vacanța cu o săptămână. Sunt interzise acțiunile în masă, ceremoniile și petrecerile corporative. Este obligatorie purtarea măștilor, dezinfectarea mâinilor și respectarea distanței sociale.

Troleibuzele din stânga Nistrului circulă conform unui grafic special, și anume de dimineață între orele 06.00 și 10.00, iar seara între orele 16.00 și 20.00. Cafenelele și restaurantele activează doar până la ora 22.00, iar la o masă se pot așeza doar membrii familiei.

Este restricționat accesul străinilor în regiune, inclusiv al cetățenilor de pe malul drept al Nistrului. Accesul este posibil doar cu permisiunea celulei de criză de la Tiraspol, iar ajunsă în regiune, persoana urmează să efectueze un test la prezența virusului sau să stea în izolare 14 zile. Și cetățenii transnistreni pot ieși din regiune cu permise de la celula de criză, cu excepția cetățenilor care și-au administrat ambele doze de vaccin contra noului coronavirus.

Până acum, în regiune au fost furnizate 1 810 doze de vaccin contra COVID-19, care fac parte din ajutorul umanitar oferit de România pentru Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: