(doc) Guvernul Grosu vine cu un program intitulat „Moldova sănătoasă”: Iată ce prevede documentul

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu a prezentat programul de activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă”. În cazul în care Guvernul Grosu va fi votat, acesta va acționa imediat în gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și va pregăti condițiile pentru organizarea alegerilor anticipate.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit programului de guvernare, în plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevede împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet anticriza pentru gestionarea crizei sanitare, creșterea veniturilor populației și susținerea întreprinderilor, în special în sectoarele afectate. 

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu și-a prezentat ieri echipa pentru guvern. Printre aceștia se regăsesc și membri care au făcut parte și din echipa de guvern a Nataliei Gavrilița. Mâine Guvernul Grosu ar putea cere votul de învestire la ședința Parlamentului. 

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier de către președinta, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare care au avut loc săptămâna trecută.




Pub