Samsung a cucerit cea mai mare expoziție de tehnologie din lume CES 2021 și a primit 44 de nominalizări pentru inovațiile sale

Samsung Electronics își menține poziția de lider incontestabil pe piața mondială de televizoare deja de 15 ani la rând. Compania continuă să vină cu inovații, fiind locomativa tehnologiilor de afișaj, debutând, în 2021, cu succes la cea mai mare expoziție de tehnologii din lume Consumer Electronic Show, desfășurată la mijlocul lunii ianuarie, în regim online. În cadrul ediției din acest an, Samsung Electronics a obținut 44 de nominalizări CES 2021 Innovation Awards, patru dintre care - pentru „Cele mai bune inovații”, în special fiind apreciate inovațiile în domeniul afișajului vizual.

Foto:

Compania a dat start realizării viziunii sale „Screens Everywhere, Screens for All” (Ecrane peste tot, ecrane pentru toți) prin prezentarea celor mai noi produse, menite să ajute utilizatorii să asimileze mai ușor noua realitate.

„Angajamentul nostru pentru un viitor incluziv și durabil este însoțit de un impuls neobosit de a inova, pentru a corespunde solicitărilor și dorințelor utilizatorilor, care, la fel, se află în permanentă schimbare: de la micșorarea urmelor de carbon în produse, până la asigurarea accesibilității și producerea unor experiențe de neuitat, în corespundere cu stilul de viață al fiecăruia”, a declarat Han Chonhi, președintele departamentului afișajelor vizuale Samsung Electronics, în prezentarea strategiei companiei.

Vă prezentăm mai jos inovațiile ce vin de la Samsung și veți înțelege de ce au atras atenția experților de la CES.

Proiectorul The Premiere

Proiectorul laser cu raze ultrascurte a fost nominalizat la două categorii: „Afișaj vizual” și „Imagini/foto digitale”. Acest lucru s-a produs datorită mai multor factori: primul dintre proiectoarele laser certificat HDR10+ (modelul LSP9T), tehnologia Triple Laser și calitate 4K. De asemnea, pe lângă caracteristicile tehnice, ce permit crearea unei imagini extraordinar de clare și luminoase, The Premiere are mai multe avantaje, care-l disting de dispozitivele similare. Principalul avantaj este instalarea extrem de ușoară. Astfel, pentru a proiecta o imagine de 130 de inci este suficient să amplasezi The Premiere la doar câțiva centimetri distanță de perete, nu necesită niciun alt suport suplimentar sau chiar difuzoare - tehnologia sa Acoustic Beam asigură un sunet absolut captivant. The Premiere oferă o experiență premium de divertisment la domiciliu pe ecran mare, integrându-se perfect în ambianța de acasă.

Televizoare QLED: QN85A 4K QLED TV (85”) și 50” QN90A 4K QLED TV (50”)

În perioada carantinei, viața s-a mutat, practic, în atmosfera comodă de acasă. Aceste condiții cu siguranță au fost în corespundere cu dorințele multor game-ri, care nu mai trebuiau să caute explicații de ce preferă să testeze un joc nou, în loc să iasă undeva cu prietenii sau să meargă la cinematograf, de exemplu. Două modele de televizoare, QLED – QN90A 4K QLED TV (50") și QN85A 4K QLED TV (85"), au fost nominalizate la CES 2021 Innovation Awards anume la categoria „Gaming”. În funcție de setări și preferințe, QN90A 4K QLED TV de 50 de inci poate îndeplini atât funcția unui televizor, ce stă pe perete, cât și a unui monitor gigant. Iar QN85A 4K QLED TV de 80 de inci dispune de tot necesarul pentru optimizarea jocului: un ecran extrem de larg, 21:9 și 31:9, dar și o interfață de utilizator unică cu monitorizare și ajustare a setărilor facilitată.

Soundbars: Q950A de la The Terrace

Uneori, pentru o vizionare deplină nu ajung unele mici detalii. Pentru astfel de situații există soluția soundbar-urilor, care datorită posibilităților audio puternice completează perfect experiența home theater. În acest an, la CES 2021 Innovation Awards au fost desemnate două soundbar-uri Samsung: Q950A („Căști și dispozitive audio personale” și „Componente și accesorii pentru audio și video la domiciliu”) și The Terrace (categoria „Componente și accesorii pentru audio și video la domiciliu”).

The Terrace a fost creat împreună cu televizorul pentru aer liber cu același nume, de aceea oferă un sunet clar și expresiv chiar și în condiții de zgomot. Soundbar-ul Q950A a depășit nivelul dictat anul trecut de către Samsung, asigurând un sunet surround cu 11.1.4 canale cu tehnologia Dolby Atmos. Capacitățile sale pot fi exploatate la maxim împreună cu televizoarele Samsung QLED 2020/2021: inteligența artificială și alte funcții smart vă permit să beneficiați de un sunet captivant suprem.

Televizoarele MicroLED

Până nu demult tehnologia MicroLED a putut fi realizată doar pe ecrane gigantice, ceea ce nu întotdeauna se încadra în condițiile casnice. Datorită simplificării procesului de producție a fost creat MicroLED 88 inci – mult mai ieftin și mai simplu în setări, care a fost nominalizat de CES 2021 Innovation Awards la categoria „Afișaj vizual”. Iar gigantul MicroLED de 110 inci a fost menționat la categoriile „Afișaj vizual” și „Imagini/foto digitale”, dar și a fost medaliat la „Cele mai bune inovații”. Acest TV pliant, de altfel primul în lume, te cucerește cu imaginea desăvâșită pe care o oferă, cu designul exclusivist, cu procesorul MicroLED 2021 și matricea activă de 20 de biți TFT.

Caracteristicile Smart TV

Samsung implementează în televizoarele sale proprietăți inteligente, care au fost, de asemenea, apreciate la CES 2021. Cea mai înaltă distincție - „Cele mai bune inovații” - au primit caracteristicile de accesibilitate implementate pe toate modelele QLED 2021. Acestea facilitează utilizarea tehnologiei de către persoanele cu dificultăți de vedere sau auz, oferindu-le posibilitatea să beneficieze la maximum de televizoarele pe care le au. La categoria „Streaming” a fost menționată platforma video Samsung TV Plus, care asigură acces rapid și gratuit la sute de canale TV informative, sportive sau de divertisment din toată lumea. În același timp, modul Multi View încorporat în toate televizoarele Samsung QLED a devenit laureat la categoria „Software și aplicații mobile”: Cu ajutorul acestuia ecranul poate fi împărțit în câteva zone pentru a putea privi conținut diferit, dar în același timp.

Dacă vrei să fii primul care află despre toate inovațiile și noutățile Samsung, urmărește pagina de Facebook - facebook.com/SamsungMoldova si canalul de pe Youtube – Samsung Moldova.

Televizoarele Samsung pot fi cumpărate în magazine, cât și online la următorii parteneri comerciali: Maximum, Bomba, Enter, Darwin, Hi-tech, FoxMart.



// console.log('no ads situation')