Atenție, șoferi! Pe unele drumuri din țară s-a format lunecuș

Până la această oră, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, în zona de Centru și parțial zona de Sud a nins, starea părții carosabile fiind umedă, pe unele sectoare de drum s-a format lunecuș, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Foto: UNIMEDIA

În această perioadă, unitățile teritoriale SA ,,Drumuri” au desfășurat pe drumurile publice naționale intervenții operative de combatere a lunecușului în regiunile unde a fost necesară implicarea acestora. În procesul tehnologic au fost puse în funcțiune 35 de utilaje speciale și implicați 63 de muncitori rutieri. Lucrările de combatere a poleiului au fost efectuate în municipiul Chișinău, raioanele Criuleni, Dubăsari, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Strășeni, Basarabeasca, Cimișlia și Comrat. 

La moment, circulația rutieră pe traseele naționale se desfășoară în condiții de siguranță, drumuri cu circulație restricționată nu sunt. Administratorii drumurilor continuă să execute lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, monitorizând în permanență toate sectoarele periculoase. 

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare (Capitolul II, Pct. 122, subpct. 5, lit. e), privind echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare pe timp de ninsoare. 

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, conducătorii auto apela la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.


Pub