(foto) Locul din Chișinău care te teleportează în orașele Kiev și Moscova. Unde îl găsești

Trecerea subterană din strada Alecu Russo, a fost decorată cu imagini tematice din orașul Kiev și Moscova. Primarul general al capitalei Ion Ceban a publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii.

Foto: Facebook

„Ținând cont de amplasarea pasajului subteran la intersecția a două mari străzi din sectorul Rîșcani și anume str. Kiev și bd. Moscova, pereții interiori ai acestuia au fost decorați cu imagini securizate cu sticlă antivandal, în care sunt prezentate monumente importante ale orașelor sus menționate” a scris Ceban pe pagina de Facebook.

Orașul Budapesta și Istanbul au fost amplasate în alte două subterane din capitală: cea de la intersecția bd. Dacia cu strada Teilor și de pe viaduct. Iar subterana din strada Alecu Russo 2/1 a fost reabilitată integral. Reparați au fost pereții, tavanul și scările de acces. La fel, s-au amenajat și rampe pentru persoanele cu mobilitate redusă.

De asemenea, conform proiectului, a fost renovat sistemul de iluminat și curățată rețeaua de canalizare pluvială. Totodată, în scopul securizării obiectivului, au fost instalate camere de supraveghere.

Potrivit primarului general, și în acest an se vor continua reabilitarea trecerile subterane din oraș.

 

Autor: Valerica Baxanean (stagiară)


Pub