Șeful Spitalului Raional Cahul și-a angajat soția și socrul în funcțiile de șefi de secții în instituție

Conflict de interese la Spitalul Raional Cahul. ANI a emis astăzi un act de constatare pe numele directorului instituției, Oleg Creciun, care și-ar fi angajat soția și socrul în cadrul Spitalului. Potrivit ANI, soția a devenit șefa secției boli cronice, iar socrul a ocupat funcția de șef interimar al secției chirurgie copii.

Foto:

Pe parcursul perioadei 2018-2020, directorul spitalului a emis 43 de acte administrative în privința acestora prin care au fost semnate contracte individuale de muncă, adaosuri la salariu pentru cumulări de funcții, concedii, etc. Prin aceste acțiuni, directorul a admis un conflict de interese consumat, fără ca să informeze organul ierarhic superior despre conflictele de interese cu persoanele apropiate și să aștepte o soluție în acest sens.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, inspectorul de integritate va sesiza autoritatea responsabilă  pentru inițierea procedurii de revocare din funcție al directorului Spitalului Raional Cahul. Acesta va fi dezis și de dreptul de  a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe un termen de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor al ANI.


Pub