(video) Comisia Juridică a decis: Acordarea votului de încredere Guvernului Grosu, la latitudinea plenului Parlamentului

Programul de activitate al candidatului desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, nu a întrunit numărul necesar de voturi în Comisia juridică, numiri și imunități. Aprobarea acestuia rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Foto:

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deciziile privind aprobarea raportului cu privire la proiectul de act legislativ pentru care comisia a fost selectată drept comisie sesizată în fond se adoptă cu votul majorităţii membrilor săi. Deoarece raportul asupra proiectului de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului nu a întrunit numărul suficient de voturi, aprobarea proiectului rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Din cei prezenți, doar Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău au votat „pentru”, iar Vasile Bolea, Grigore Novac, Alla Dolință, Alexandru Suhodolschi și Eugeniu Nichiforciuc s-au abținut de la vot.


Chestiunea cu privire la acordarea votului de încredere Programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului este inclusă în ordina de zi a ședinței plenare de mâine, 25 martie.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu a prezentat programul de activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă”. În cazul în care Guvernul Grosu va fi votat, acesta va acționa imediat în gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și va pregăti condițiile pentru organizarea alegerilor anticipate.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu și-a prezentat echipa pentru guvern. Printre aceștia se regăsesc și membri care au făcut parte și din echipa de guvern a Nataliei Gavrilița. 

Igor Grosu a fost desemnat la funcția de premier de către președinta, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile parlamentare care au avut loc săptămâna trecută.


Pub