Igor Dodon: „Mâine vom vedea confirmarea majorității parlamentare pentru susținerea lui Golovatiuc”. Cum comentează venirea lui Stoianoglo în Parlament

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că cel mai probabil mâine va fi reconfirmată majoritatea parlamentară pentru susținerea candidatului Vladimir Golovatiuc la funcția de premier. Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni de la NTV, că niciun deputat nu și-a retras semnătura din lista prezentată săptămâna trecută. Declarația vine în contextul ridicării imunității celor doi deputați din fracțiunea partidului Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov. 

Foto:

Dodon a comentat votul socialiștilor privind ridicarea imunității deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov.

„Cred că este o decizie corectă. Noi mereu am spus că trebuie să investigăm furtul miliardului, trebuie să dăm posibilitatea să fie investigat și să dăm posibilitatea să se apere. Să fie judecătorii deschiși, să fie ascultate ambele părți. Cred că este o decizie corectă, iar colegii noștri ne-au înțeles și le-a fost clară poziția noastră. Ce ține de majoritatea parlamentară care susține candidatura lui Vladimir Golovatiuc, acele semnături de pe 18 martie, 53 de deputați care au semnat, nu am auzit cineva să își retragă semnătura, iar mâine cred că vom vedea confirmarea că majoritate pentru susținerea acestui candidat avem”, a declarat Dodon.

Ce ține de venirea lui Stoianoglo în Parlament, săptămâna trecută, Dodon a declarat că este o pură coincidență.

„Nu cred că domnul Stoianoglo a decis că anume în acea zi sau moment să vină. Știu că demult voiau să avanseze. Cred că este o pură coincidență. Știu că și anul trecut lucrau activ”, a adăugat Dodon.

Deputații Petru Jardan și Denis Ulanov, lipsiți acum două zile de imunitate parlamentară, au fost astăzi puși sub învinuire. Procuratura Anticorupție i-a audiat în calitate de învinuiți, în prezența avocaților aleși și cu respectarea tuturor drepturilor, și garanțiilor procesuale, prevăzute de lege.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, vine mâine în Parlament împreună cu echipa de guvernare pentru a cere votul de încredere.


Pub