(doc) PSRM a contestat la CC prima desemnare a Nataliei Gavrilița la șefia Guvernului
PSRM a contestat la Curtea Constituțională prima desemnare a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Sesizarea a fost depusă astăzi, 24 martie, de către deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.
Foto:

Pe 27 ianuarie, Maia Sandu a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru. Pe 11 februarie, Guvernul Gavrilița nu a fost aprobat de Parlament. După 4 ore de întrebări și răspunsuri, niciun deputat nu a votat pentru Programul și echipa Nataliei Gavrilița.

Șefa statului, Maia Sandu a convocat o nouă rundă de consultări cu fracțiunile parlamentare, după ce Guvernul Gavrilița nu a întrunit niciun vot, iar ulterior au apărut două candidaturi la funcția de prim-ministru, din partea PSRM și Platforma DA. Este vorba despre Mariana Durleșteanu și Andrei Năstase.

În aceeași zi, adică pe 11 februarie, Maia Sandu a anunțat că o înaintează din nou pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut după consultările cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, socialiștii au atacat la CC decretul, iar pe 23 februarie, Înalta Curte a declarat neconstituțional decretul Maiei Sandu privind desemnarea Nataliei Gavrilița la funcția de premier.



Pub