13:00:45 29.03.2024
Stiri

Putin s-a vaccinat împotriva COVID -19, însă nu a facut-o în faţa camerelor de filmat. Faptul că Putin nu se vaccinase, deși a lăudat eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, a stârnit controverse

Actualitate 24.03.2021 08:29 Vizualizări1006 Autor: Ziarul National
Putin s-a vaccinat împotriva COVID -19, însă nu a facut-o în faţa camerelor de filmat. Faptul că Putin nu se vaccinase, deși a lăudat eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, a stârnit controverse


Preşedintele rus Vladimir Putin a fost vaccinat marţi seara împotriva COVID-19. Imunizarea liderului de la Kremlin, în vârstă de 68 de ani, s-a făcut în privat, a anunţat purtătorul său de cuvânt, fără a preciza tipul de vaccin administrat.


"Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă", a declarat marţi seară Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă RIA Novosti, transmite Digi24.ro.

Faptul că Putin nu se vaccinase împotriva coronavirusului, deși a lăudat în repetate rânduri eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, numindu-l "cel mai bun vaccin din lume", a stârnit controverse. Putin a fost unul dintre ultimii lideri mondiali rămași neimunizați, mai scrie The Moscow Times.

Momentul vaccinării liderului nu a fost filmat, deși s-a speculat că Putin intenționează să transmită în direct momentul, pentru a reduce din neîncrederea generală în vaccinurile rusești

„În ceea ce privește vaccinarea în fața camerelor, nu-i place”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

De asemenea, Peskov a refuzat să precizeze cu ce vaccin a fost imunizat Putin, spunând reporterilor că „toate cele trei vaccinuri rusești sunt foarte bune și eficiente”.

Rusia are trei vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk și CoviVac, produs de Centrul Ciumakov.

Campania de vaccinare în masă în Rusia a avut un start mai lent decât se spera la începutul lui 2021, iar imunizarea lui Putin va fi probabil privită ca un efort de a spori încrederea publicului în vaccinurile produse de Rusia, mai scrie sursa citată.

Doar aproximativ 4 milioane din cei 144 de milioane de cetățeni ai țării au primit până acum două doze de vaccin și alte 2 milioane o primă doză. Un sondaj realizat în luna martie a arătat că aproape două treimi dintre ruși nu vor să fie vaccinați cu Sputnik V.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md