19:45:50 23.04.2024
Stiri

DOC // Igor Grosu va cere instituirea STĂRII DE URGENȚĂ după ce va ajunge în funcția de PREMIER. Liderul PAS a prezentat Programul de activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă”

Actualitate 24.03.2021 12:15 Vizualizări1701 Autor: Ziarul National
DOC // Igor Grosu va cere instituirea STĂRII DE URGENȚĂ după ce va ajunge în funcția de PREMIER. Liderul PAS a prezentat Programul de activitate al Guvernului „Moldova Sănătoasă”


Candidatul la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, va cere instituirea carantinei pentru 30 de zile în R. Moldova, în cazul în care Parlamentul va vota joi pentru învestirea Cabinetului său de miniștri.

„Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim, ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Potrivit lui Grosu, chiar din primele săptămâni de mandat Guvernul va lua decizii prompte și ferme.

„Guvernul va suplini imediat funcțiile de demnitate publică la toate ministerele și alte autorități publice și își va numi reprezentanți noi în teritoriu. În plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevedea împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet anticrizp pentru gestionarea crizei sanitare, creșterea veniturilor populației și susținerea întreprinderilor, în special în sectoarele afectate”, se arată în Programul „Moldova sănătoasă”.

Totodată, Grosu menționează că va cere rectificarea bugetului de stat în scopul finanțării programelor de susținere socială și a mediului de afaceri.

„Costul pachetului anticriză este estimat la 11 miliarde de lei sau 5% din Produsul Intern Brut, un nivel similar cu ajutorul de stat oferit de alte țări. Acest cost va fi acoperit din optimizarea cheltuielilor autorităților publice, executarea mai bună a proiectelor mari și mobilizarea finanțării ieftine din partea partenerilor externi. Dacă o majoritate de deputați va susține Guvernul și acest program de guvernare, această majoritate se angajează să susțină și competențele adiționale pentru implementarea acestuia și gestionarea eficientă a crizei sanitare, sociale și economice”, a afirmat Grosu.

Vedeți mai jos acțiunile prevăzute în Programul „Moldova Sănătoasă” al Guvernului Grosu:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md