10:22:27 29.03.2024
Stiri

Comisia juridică NU are o decizie vizavi de soarta Cabinetului Grosu: Când vor fi declanșate alegerile parlamentare anticipate, dacă Guvernul condus Igor Grosu va fi învestit joi de către Parlament

Actualitate 24.03.2021 17:11 Vizualizări1550 Autor: Ziarul National
Comisia juridică NU are o decizie vizavi de soarta Cabinetului Grosu: Când vor fi declanșate alegerile parlamentare anticipate, dacă Guvernul condus Igor Grosu va fi învestit joi de către Parlament


Comisia parlamentară juridică, pentru numiri și imunități nu a aprobat astăzi proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului, nefiind întrunit numărul necesar de voturi.

Astfel, învestirea Guvernului condus de candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, este lăsată la latitudinea deputaților, care se întrunesc joi în ședință plenară.

Pentru aprobarea unui raport pozitiv s-au pronunțat doar deputații Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, în timp ce ceilalți membri ai Comisiei în frunte cu socialistul Vasile Bolea s-au abținut.

Igor Grosu a mers astăzi în fața membrilor Comisiei parlamentare nominalizate, iar cele mai multe întrebări i-au fost puse de către deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Acesta a vurt să afle cum vor fi implementate prevederile programului de guvernare, în condițiile în care se dorește declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Totul depinde de cum va evolua relația dintre Parlament și Guvern. Sunt lucruri care, în opinia mea, ar putea să reprezinte subiecte de polemică între Guvern și Legislativ. Noi am spus că, în cazul în care nu se va ajunge la un consens pe platformă parlamentară, vom recurge la procedura de asumare a răspunderii. De această relație va depinde în cât timp vom implementa agenda”, a punctat Igor Grosu.

Cât despre declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, candidatul la funcția de premier rămâne „consecvent”.

„Alegerile anticipate sunt un deziderat și ele trebuie să rămână pe agenda clasei politice. (...) Nu ar fi corect în raport cu cetățenii noștri să abandonăm această idee. Momentul, timpul și locul o să-l decidă clasa politică. În cazul în care voi fi votat prim-ministru, Executivul va contribui cu tot ce este nevoie în raport cu autoritățile publice locale și Comisia Electorală Locală, ca să ajute la buna și corecta desfășurare a oricăror alegeri, în cazul de față anticipate”, a mai declarat Igor Grosu.

Soarta Guvernului Grosu va fi decisă joi, 25 martie, în cadrul ședinței Parlamentului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md