14:28:05 25.04.2024
Stiri

Ministrul de Externe rus a declarat relațiile dintre Rusia și UE moarte: „Europa a distrus mecanismele construite de-a lungul anilor”

Actualitate 24.03.2021 19:44 Vizualizări1017 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe rus a declarat relațiile dintre Rusia și UE moarte: „Europa a distrus mecanismele construite de-a lungul anilor”


Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, susține că nu mai există relații între Rusia și Uniunea Europeană, pe care o acuză că a „distrus toate mecanismele construite de-a lungul anilor”, transmite Euractiv. În urmă cu două zile, președintele Consiliului European, Charles Michel, a afirmat că relațiile cu Rusia sunt „la un nivel scăzut”, cu opinii diferite în foarte multe domenii.

„Nu există relații cu Uniunea Europeană ca organizație. Întreaga infrastructură a acestor relații a fost distrusă de deciziile unilaterale ale Bruxelles-ului”, a declarat ministrul rus, potrivit Moscow Times.

Totodată, oficialul rus a afirmat că Moscova mai are în prezent doar relații individuale cu state membre ale UE.

„Dacă Europa a rupt aceste relații - distrugând pur și simplu toate mecanismele construite de-a lungul multor ani - și avem doar [relații] individuale cu țări europene care doresc să fie ghidate de interesele lor naționale, atunci probabil acest lucru duce în mod obiectiv la faptul că relațiile noastre cu China se dezvoltă mai rapid decât ce-a rămas din relațiile cu țările europene”, a spus Lavrov în timpul unei conferințe de presă din China.

„Pe frontul de Vest nu există schimbări dar în Est există o agendă intensivă care se îmbogățește de la an la an”, a adăugat acesta.

Serghei Lavrov și omologul său Wang Yi au declarat că își doresc un summit al statelor membre în Consiliul permanent de securitate al ONU pentru a discuta despre ceea ce descriu ca fiind „turbulențe politice în creștere”.

Vladimir Putin: Partenerii europeni au o poziție conflictuală

La rândul său, liderul de la Kremlin a denunţat "poziţia conflictuală'' a UE cu privire la Rusia, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu câteva zile înainte de un summit al Celor 27.

„Vladimir Putin a estimat că starea legăturilor Rusia-UE nu este satisfăcătoare din cauza poziţiei neconstructive şi uneori conflictuală a partenerilor" europeni, a precizat Kremlinul într-un comunicat.

Un summit european, în cadrul căruia ar urma să fie validate noi sancţiuni împotriva Moscovei, urmează să se desfăşoare joi şi vineri prin videoconferinţă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md