Socialiștii au atacat la Curtea Constituțională decretul prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată la funcția de prim-ministră

news-category-curtea-constitutionala-va-examina-astazi-rezultatele-alegerilor-parlamentare-15888723896jwvhu3

Deputații socialiști au atacat la Curtea Constituțională decretul prin care fosta ministră a finanțelor Natalia Gavrilița a fost înaintată de Maia Sandu la funcția de prim-ministră. Sesizarea a fost depusă de către parlamentarii Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski.

Deputații socialiști au solicitat Înaltei Curți să examineze acestă sesizare în regim prioritar și să declare neconstituțional decretul președintei Maia Sandu din 27 ianuarie 2021, privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru.

Amintim, candidatura Nataliei Gavrilița nu a fost susținută de parlament. Ulterior, deputații socialiști au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră având susținerea parlamentarilor din Platforma „Pentru Moldova”, care include și Partidul „ȘOR”.

Mariana Durleșteanu și-a retras ulterior candidatura, iar Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu, care deja și-a prezentat echipa și programul de guvernare, iar pe 25 martie este așteptat în parlament.

Înalta Curte a declarat constituțional decretul de înaintare a lui Igor Grosu la șefia guvernului după ce socialiștii au înaintat o sesizare în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente