(foto/video) Lamborghini Urus este deținătorul noului record de viteză pe gheaţă

Automobili Lamborghini a participat pentru prima dată la festivalul Days of Speed pe gheața lacului Baikal din Federaţia Rusă. Lamborghini Urus a fost provocat să stabilească un record de viteză pe o distanţă de 1.000 de metri, viteza medie necesitând să fie 114 km/h. Şi i-a reuşit!

Pilotat de jurnalistul Andrei Leontiev, rusul deţinător a 18 recorduri în cadrul Days of Speed, viteza maximă înregistrată de Urus în timpul sprintului record a fost de 298 km/h, în ciuda încălzirii semnificative a gheții de pe cel mai adânc lac din lume. Mai mult, în timpul antrenamentelor a putut accelera chiar şi până la 302 km/h!

Noul SUV al mărcii italiene a demonstrat performanțe remarcabile și manevrabilitate excepțională pe gheață, în ciuda provocărilor condițiilor alunecoase care duce la o tracțiune redusă și rafalelor puternice de vânt. Datele oficiale înregistrate de FIA ​​și RAF (Federația Rusă de Automobile) vor fi publicate în luna aprilie.

Amintim că Lamborghini Urus dispune de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care oferă 650 CP la 6.000 rpm (maxim 6.800 rpm), producând un cuplu maxim de 850 Nm la 2.250 rpm. Cu 162.7 CP per litru, Urus revendică una dintre cele mai mari puteri specifice din clasa sa și cel mai bun raport greutate-putere de 3.38 kg/CP. Poate face 0-100 km/h în 3.6 secunde, 0-200 km/h în 12.8 secunde și atinge maxim 305 km/h.

Festivalul anual Days of Speed ​​a avut loc în perioada 10-13 martie. Organizat de compania de curse LAV, acest eveniment sportiv oficial este dedicat stabilirii vitezei record pe gheață printre automobilele de serie inclusiv. Evenimentul respectă strict toate reglementările FIA ​​şi RAF.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/