(foto) Ai auzit despre Isdera Imperator 108i? Unul din 30 poate fi cumpărat la licitaţie

Un compact sportcar Isdera Imperator 108i facelift din 1991 şi cu uşi tip gullwing este de vânzare printr-o licitaţie organizată de casa Bonhams. Este unul din doar 30 de unităţi asamblate vreodată.

Inițial, modelul a fost dezvoltat pentru producție sub marca Mercedes-Benz, însă compania germană nu a fost impresionată de design, astfel încât s-a născut marca dedicată Isdera, cea sub care a şi fost lansat.

https://www.youtube.com/watch?v=qchb5H9cEhA
În imagini e modelul prefacelift cu un design exterior diferit şi o oglindă-periscop pe acoperiş în locul celor laterale

Cum a apărut această maşină totuşi? Adevărul este că a fost construită între anii 1984-1993 pe baza conceptului cu motor montat central Mercedes CW311 din 1978, acesta fiind rezultatul muncii în timpul liber al inginerului şi designerului Eberhard Schulz, pe atunci angajat al Porsche. Însă pentru că Mercedes-Benz a refuzat să participe la dezvoltarea proiectului, Schultz și-a creat propria companie pentru a aduce conceptul la o etapă de serie.

Primele exemplare au fost construite la mijlocul anilor 1980 și, la fel ca prototipul, au fost propulsate de motoare AMG cu opt cilindri. Compania le-a asamblat până în 1993, iar până la sfârșitul acestei perioade, din 1991, a făcut aproximativ 17 unităţi în format actualizat cu faruri escamotabile, o grilă de radiator reproiectată, prize de aer suplimentare, etc.

Maşina sport de 1.250 de kg are un corp din fibră de sticlă peste un șasiu tubular din oțel şi este alimentată de un V8 de 5.0 litri, care este cuplat la o cutie de viteze manuală în cinci trepte marca ZF. Tracţiunea este pe puntea din spate.

Cu un astfel de motor (puterea exactă nu se menţionează) poate face 0-97 km/h în 5.0 secunde şi atinge maxim 283 de km/h. Alte exemplare pot avea două variante de motor V8 de 5.6 litri şi unul de 6.0 litri, cu maxim 395 CP.

Casa de licitații vrea să obţină în schimb o sumă cuprinsă între 500 şi 700 de mii de euro.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-50-de-ani-de-la-premiera-lui-mercedes-benz-c-111-ii-masina-cu-motor-rotativ-care-atingea-liber-300-km-h/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/