Un polonez nu poate susţine proba teoretică a examenului pentru şoferie de la 33 de ani. Acum are 50

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din municipiul polonez Piotrków Trybunalski, a doborât recordul național al numărului de încercări nereușite de a susţine examenul necesar obţinerii unui permis de conducere.

Conform Notes from Poland, numărul eşecurilor s-a ridicat la 192 şi toate sunt în privinţa probei teoretice! Totuşi, bărbatul nu intenționează să renunțe la intenția de a obține râvnitul act prin care va deveni un şofer în toată regula.

Băștinașul a decis să devină un conducător auto de acum 17 ani. Potrivit unor estimări, el a cheltuit aproximativ 6.000 de zloţi (1.300 de euro) pentru achitarea probelor nereușite în tot acest timp.

În Polonia, numărul de tentative de a susține o probă sau întregul examen nu este limitat de legislaţie. Cu toate acestea, după ce acest record a ajuns în atenţia publică, reprezentanţii asociaţiilor care pregătesc viitorii şoferi au început să vorbească despre necesitatea reglementării numărului de tentative.

Potrivit unui instructor auto, dacă o persoană nu cunoaște regulile de circulație, atunci nici nu ar trebui să circule cu un autovehicul pe drumurile publice, deoarece acest lucru poate reprezenta un pericol pentru alții.

În medie, polonezii susțin proba teoretică pentru a doua sau a treia oară, dar au fost înregistrate și alte cazuri similare celui din articol – de exemplu, 113 încercări. Rata de promovare variază de obicei între 50% și 60% pentru testul teoretic, iar pentru proba practică este de sub 40%.

Notes from Poland mai scrie că recordul național din Marea Britanie este de 158 de tentative, iar o femeie din Coreea de Sud este considerată deținătoarea recordului mondial: a reușit să susţină examenul râvnit după aproximativ 950 de încercări!

Cmentariile sunt închise