/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Un vulcan islandez continuă să expulzeze lavă după o serie de cutremure

23 martie 2021, ora 22:41

Lava continua să curgă dintr-un vulcan din Islanda, marţi, la câteva zile după erupţia care a survenit unei serii de cutremure, relatează DPA.

Într-o filmare live în streaming s-a putut vedea lava bolborosind şi stropind la ieşirea din micul crater din apropierea muntelui Fagradalsfjall, în mijlocul magmei gri solidificate ce elibera abur în atmosferă.

Potrivit specialiştilor şi autorităţilor islandeze, nu se cunoaşte cât timp va mai dura erupţia, care a început vineri.


Foto: (c) ICELANDIC COAST GUARD / EPA

Mişcările telurice din străfundurile peninsulei Reykjanes, unde este situat vulcanul, se pare ca s-au calmat, doar 60 de cutremure de mică intensitate fiind înregistrate luni în această zonă – cel mai mic număr de la data la care pământul a început să se mişte, la 24 februarie – conform postului islandez RUV.

Cutremurele au devenit, de asemenea, din ce în ce mai puţin intense, potrivit relatării. Autorităţile au solicitat populaţiei să urmărească erupţia în siguranţă de acasă, prin intermediul filmării live în streaming, întrucât în valea Galdingadalur din jur atmosfera este încărcată de gaz sulfurat, iar apropierea de craterul propriu-zis este interzisă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram