fbpx

Igor Grosu spune de la ce partide a cerut susținere, dar și cu care formațiuni nu intenționează să se întâlnească

În cadrul emisiunii „În Profunzime”, candidatul PAS pentru funcția de premier, Igor Grosu, a declarat că s-a întâlnit cu unii parlamentari, cărora le-a solicitat votul în cadrul ședinței de Plen, care va avea loc joi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, Igor Grosu a mai declarat că deși duce discuții cu unele formațiuni, nu mizează pe sprijinul deputaților din Partidul Șor și din Platforma Pentru Moldova.

„Eu fac turul fracțiunilor. Am avut o discuție bună cu colegii din PDM. Le-am spus franc că suntem pregătiți pentru ambele scenarii. În cazul în care Guvernul va fi votat nu vom face pauze, vom intra în acțiune. Dacă nu va fi votat, vom intra pe altă discuție.

Azi am avut o discuție de tatonare cu colegii din Platforma DA și am convenit să avem o altă discuție mâine. Tot azi am discutat cu PSRM, cu șeful fracțiunii. Aici mă voi opri, cu alte fracțiuni nu putem purta discuții, din varii motive, inclusiv din cauza celor întâmplate luni în Parlament”, a declarat Grosu.

Se zvonește pe holuri că PSRM-ul nu va vota”

Chiar dacă Igor Grosu a declarat că a discutat și cu șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor, deputatul Platformei DA, Dinu Plângău a spus într-o postare că pe holurile Parlamentului se zvonește că PSRM nu vor vota Guvernul Grosu. Totuși acesta ai spune că dacă nu vor ajuge voturi, socialiștii ar fi dispuși să împrumute câțiva deputați mai curăței pentru așa un lucru bun.

„Tare confuză situația politică. De la colegii care au purtat discuții cu PAS, am înțeles că domnul Igor Grosu a solicitat susținerea de la Platforma DA în vederea votării guvernului și că PAS își asumă guvernarea Republicii Moldova. PAS va vota guvernul Grosu și caută voturi la alte fracțiuni. Mâine urmează să vină domnul Grosu la fracțiunile parlamentare pentru a-și prezenta poziția și a solicita votul de încredere.

Azi, Platforma DA va convoca statutar organele de conducere ale partidului, iar mâine îl vom aștepta pe domnul Grosu la Parlament pentru a-i solicita să facă public intențiile și să nu mai existe interpretări. Din ce se zvonește pe holuri, PSRM-ul nu va vota, dar dacă nu vor ajuge voturi ar fi dispuși să împrumute câțiva deputați mai curăței pentru așa un lucru bun”, a scris Plângău.

Amintim că Igor Grosu și-a prezentat marți, 23 martie, echipa pentru guvern. Echipa guvernamentală și programul de guvernare urmează să fie prezentate în plenul Parlamentului.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button