image
Sursa foto: Getty Images

„Al treilea val” de coronavirus din Europa ar putea lovi Regatul Unit, avertizează Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat luni că „al treilea val'' de infecţii cu noul coronavirus care se deplasează în prezent prin Europa s-ar putea îndrepta spre Regatul Unit, relatează Reuters.

„Experienţa anterioară ne-a învăţat că atunci când prietenii noştri sunt loviţi de un val, acesta va ajunge, mă tem, şi pe ţărmurile noastre, şi mă aştept să-i simţim efectele la un moment dat", a declarat Johnson presei.

Întrebat în legătură cu riscul pe care îl presupun pentru programul de vaccinare britanic ameninţările Uniunii Europene de a bloca exporturile de vaccin către Marea Britanie, Boris Johnson a apreciat că nu se va întâmpla acest lucru.

„Am încredere în urma discuţiilor pe care le-am purtat cu partenerii din UE în ultimele luni, nu vor blocaje, cred că este foarte important", a spus premierul britanic, scrie Agerpres.

El a subliniat că Marea Britanie va continua programul de vaccinare şi a confirmat totodată că planul de relaxare a restricţiilor va merge înainte, în conformitate cu „foaia de parcurs".

Noutăţile partenerilor

comentarii: