image
Sursa foto: jurnal.md

Răducan, solicitat să explice ce a întreprins pentru combaterea acordului de cartel al petroliștilor; „Va fi audiat repetat”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a solicitat Consiliului Concurenței să explice ce acțiuni a întreprins pentru combaterea acordului de cartel al petroliștilor din moment ce cotațiile la țiței s-au micșorat în ultimele două săptămâni, iar prețurile la petrol în RM au rămas neschimbate.

„În 2 săptămâni cotațiile la țiței s-au micșorat cu aproximativ 10 %. Cetățenii și agenți economici din Republica Moldova nu au simțit acest lucru, deși în ianuarie-februarie majorările prețurilor la carburanți se produceau săptămânal”, a notat Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA a transmis un demers directorului Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, în care solicită să fie informat dacă instituția s-a autosesizat în legătură cu lipsa scăderii prețurilor la produsele petroliere în RM

„Cer intervenția Consiliului Concurenței și combaterea acestui acord de cartel al petroliștilor, precum și soluționarea problemei diminuării prețurilor la produsele petroliere. Îi amintim acestei instituției cu buget exorbitant că în foarte scurt timp Parlamentul urmează repetat să audieze conducerea entității, după ce, foarte probabil, vom cere demisia acestor demnitari de stat”, a mai .notat Alexandru Slusari.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: