image
Sursa foto: Getty Images

"Noua ordine mondială". Ronaldo și Messi pierd teren, Mbappe, depășit! Cine e lider în lupta pentru Balonul de Aur

După ce Cristiano Ronaldo și Lionel Messi și-au împărțit majoritatea Baloanelor de Aur în ultimii 12 ani, competiția va cunoaște în sfârșit un nou "rege".

Toate calculele și statisticile arată o luptă la vârf în care Ronaldo nici măcar nu intră în primii 7. Cel puțin pentru moment, însă e greu de crezut că va avea timp să recupereze "terenul pierdut".

Forma incredibilă arătată de Robert Lewandowski îl plasează pe polonez pe primul loc. Atacantul lui Bayern i-a luat fața lui Mbappe în ultima săptămână, după ce a continuat să înscrie la foc automat.

Mulți specialiști susțin că el ar fi trebuit să fie câștigător în 2020, însă din cauza pandemiei, trofeul nu s-a mai acordat. Acum însă atacantul lui Bayern Munchen a ajuns la 35 de goluri marcate în sezonul 2020-2021 numai în campionat, după cele trei reuşite din meciul Bayern-Stuttgart 4-0! Plus 6 pase decisive.

Doar Lewa singur are mai multe goluri marcate decât orice cuplu de atacanţi de la echipele din Top 5 cele mai tari campionate din lume! În anul 2021, Lewa are 22 de goluri, 3 assisturi și a câștigat deja Campionatul Mondial al Cluburilor.

Polonezul de 32 de ani l-a devansat pe Kylian Mbappe, care are 30 de goluri și 9 pase decisive în acest sezon, iar în 2021 are 16 goluri și 3 pase decisive. În plus, el se află în luptă pentru câștigarea Champions League, trofeu care contează la punctaj.

Pe poziția a treia se află Lionel Messi. În 37 de meciuri oficiale jucate în acest sezon, starul argentinian al Barcelonei are 29 de goluri și 13 pase decisive. Dintre acestea, în 2021 are 19 goluri și 8 pase de gol.

Surpriza vine pe locul 4, acolo unde se află Ilkay Gundogan. Mijlocașul lui Manchester City are 16 goluri și 3 pase decisive în 34 de meciuri oficiale jucate în acest sezon. Dintre acestea, în 2021 are 12 goluri și 4 assist-uri.

Pe poziția a cincea se află starul Borussiei Dormund, Erling Haaland, cu 33 de goluri și 8 assist-uri în 31 de meciuri oficiale. În 2021, norvegianul are 16 goluri și 4 pase decisive.

Pe locul 6 se află Romelu Lukaku, de la Inter, iar pe 7 este Kevin De Bruyne, de la Manchester City.

Abia acum urmează Cristiano Ronaldo. Starul lui Juventus e pe locul 8, cu 30 de goluri și 4 pase decisive în 34 de meciuri oficiale jucate în acest sezon. În 2021 are 14 goluri și 3 pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: