Moldovenii din Israel, care au fost vaccinați sau au fost bolnavi și s-au tratat de Covid-19, vor primi „pașaportul verde”: Cum îl pot obține

Cetățenii Republicii Moldova care au fost vaccinați sau au fost bolnavi și s-au tratat de Covid-19 în Israel pot obține în format electronic documente confirmative. Informația a fost publicată ieri, 22 martie, de către Ambasada Moldovei în Israel.

Foto:

Este vorba despre:

• Certificatul privind vaccinarea (תעודת התחסנות);

 • Pașaportul Verde (תו ירוק);

 • Certificatul privind recuperare (תעודת החלמה).

Pentru a avea acces la documentele menționate trebuie accesată pagina web dedicată: https://corona.health.gov.il/ru/green-pass/.

Se selectează tipul documentului solicitat (unul din cele trei), la rubrica documentul de identitate se selectează “Pașaport”, se introduce seria și numărul, se introduce numărul de telefon, ziua/luna/anul nașterii, e-mail, se bifează consimțământul prelucrării datelor personale de către Ministerul Sănătății.

După consumarea acestei proceduri veți primi un cod de 6 cifre pe telefonul indicat de către Dumneavoastră, la introducerea acestuia în caseta de dialog, documentul va fi expediat pe poșta electronică a Dumneavoastră.

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Statul Israel au dreptul la vaccinare și se pot adresa oricând pentru a beneficia de acest serviciu cu titlu gratuit.

Israelul conduce în topul vaccinărilor în lume, peste 55% din populație a primit cel puțin prima doză de vaccin anti Covid-19, peste 40% sunt deja vaccinați și cu a doua doză și a fost introdus așa-numitul „certificat verde” de vaccinare. Beneficiarii „Pașapoartelor Verzi” sunt supuși unui număr mai redus de restricții, față de persoanele nevaccinate.




Pub