(foto) Universitatea de Medicină a dat start vaccinării împotriva Covid-19. Câți studenți s-au vaccinat

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a dat startul imunizării studenților și a medicilor-rezidenți împotriva noului tip de coronavirus. Primii 93 de studenți, printre care și cadre didactice de la universitate au fost vaccinați luni, 22 martie, împotriva Covid-19.

Foto: usmf.md

Mediciniștii sunt imunizați cu vaccinul BBIBP-CorV, produs de către Sinopharm Beijing Institute of Biological Products, oferit țării noastre de Emiratele Arabe Unite. Iar vaccinul Sinopharm este disponibil pentru un număr de 1000 de persoane.

Procesul se desfășoară în incinta Centrului de Medicină Tradițională Chineză din Campusul studențesc al Universității, unde este amenajat cel de-al doilea centru de vaccinare pentru studenți, medici-rezidenți și personalul universitar.

Vaccinarea este benevolă și se va efectua în baza buletinului de identitate și a contului personal din Sistemul Informațional de Management Universitar. În prealabil, beneficiarii se înregistrează electronic, completând un formular tipizat creat în acest scop. 

Sinopharm este un vaccin inactivat ce stimulează organismul să genereze un răspuns imun și protejează de infecție.



Autor: Valerica Baxanean (stagiară)


Pub