Test negativ la Covid, dar nu și la prostie: Cum un tânăr a dat 200 de euro pentru un act fals, ca să evite autoizolarea

Un tânăr moldovean este anchetat pentru prezentarea testului PCR Covid-19 fals. Acesta a recunoscut că testul a fost cumpărat de la niște intermediari, cu 200 de euro.

Foto:

În punctul de trecere a frontierei Criva, ieri 22 martie, polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un tânăr care revenea acasă din Ucraina. Pentru a nu fi pus în autoizolare, bărbatul de 30 de ani a prezentat la controlul trecerii frontierei de stat testul PCR Covid-19 negativ.

 În timpul cercetării documentului inspectorului de frontieră i-a părut straniu că persoana a ieșit din Republica Moldova pe data de 21 martie, pe când testul era efectuat la Lvov (Ucraina) pe data de 20 martie. Printr-o verificare mai amănunțită a fost dovedit că testul este falsificat. 

Bărbatul a declarat că pentru acest test fals ar fi achitat 200 de euro la intermediari.

Actul falsificat a fost transmis în  laboratorul de expertiză tehnico-juridică a IGPF. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD continuă cercetările pentru verificarea tuturor circumstanțelor, tânărul fiind cercetat penal.

Potrivit ultimei decizii a Comisiei Naționale Extraordinare, de astăzi, toate persoanele care intră în țară și nu vor să stea în carantină 2 săptămâni, trebuie să prezinte testul negativ la Covid-19.


Pub