11:04:38 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Un deputat anunță un proiect de lege prin care Partidul ȘOR să fie INTERZIS în R. Moldova

Actualitate 23.03.2021 09:34 Vizualizări2210 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un deputat anunță un proiect de lege prin care Partidul ȘOR să fie INTERZIS în R. Moldova


Partidul ȘOR trebuie scos în afara legii, declară deputatul Octavian Țîcu, președintele Partidului Unității Naționale (PUN).

Într-un discurs susținut luni în Parlament, în timp ce deputații examinau cererile procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității a doi deputați din Partidul ȘOR, Denis Ulanov și Petru Jardan, pentru implicare în jaful bancar și concesionarea Aeroportului, Țîcu a anunțat că va elabora un proiect de lege privind declararea acestui partid drept „neconstituțional”.

„Grupul criminal Şor a fost principalul responsabil de fraudă, de escrocherie, de spălare de bani şi este autorul principal al furtului miliardului, care constituie cel mai mare jaf al secolului XXI în istoria R. Moldova. Miliardele care s-au furat de către un autor care este un preşedinte ce şi-a denumit Partidul ŞOR şi ai cărui membri îi avem în Parlament, ale căror imunități ni s-a cerut astăzi să le ridicăm sunt argumentele principale pentru care noi astăzi trebuie să pornim de la premiza declarării neconstituţionale a acestui partid”, a declarat Octavian Ţîcu.

Liderul PUN a adăugat că a venit în Parlament să curețe republica de „balaurul cu trei capete Plahotniuc-Dodon-Șor”, iar acum „s-au copt condițiile” pentru declararea în afara legii a Partidului ȘOR.

În caz contrar, a adăugat Țîcu, miliardele furate vor fi utilizate din nou în campania electorală pentru a „cumpăra voturi”, inclusiv prin așa-zisele magazine sociale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md