03:15:22 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu oferă DETALII despre „discuția separată” cu Igor Dodon. Cât a durat discuția anunțată cu FAST de fostul președinte și unde a avut loc

Actualitate 23.03.2021 09:46 Vizualizări3060 Autor: Ziarul National
Maia Sandu oferă DETALII despre „discuția separată” cu Igor Dodon. Cât a durat discuția anunțată cu FAST de fostul președinte și unde a avut loc


„Discuția bună unu la unu” dintre președintele Maia Sandu și Igor Dodon, anunțată săptămâna trecută cu mult fast de fostul președinte, nu ar fi durat decât două minute și s-a produs din mers. Aceste detalii au fost oferite de Maia Sandu, după ce vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandr Slusari, a declarat că șeful statului și Igor Dodon ar fi avut mai multe întâlniri, în cadrul cărora s-a negociat perioada în care să fie declanșate alegerile parlamentare anticipate.

„Nu am avut discuții separate cu Igor Dodon, așa cum au spus unii deputați. De la 24 decembrie (inaugurarea președintelui Maia Sandu n.r.) și până în ziua consultărilor de săptămâna trecută nu am avut discuții cu el”, a explicat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Citește și: Ruptură TOTALĂ între Platforma „DA” și PAS. Formațiunea lui Năstase o acuză pe Maia Sandu că a purtat negocieri SECRETE cu Dodon: „Nu am ce pierde și răspund pentru cuvintele mele”

Maia Sandu crede că Dodon a exagerat când a spus că a avut o discuție tete-a-tete cu ea, după consultările cu fracțiunea PSRM.

„Dacă domnul Dodon consideră că discuția din cabinet și până la ascensor a fost o discuție separată, atunci e treaba lui. Discuția asta de două minute poate s-o considere cum vrea. Am discutat de față cu colegii lui și am vorbit inclusiv despre anticipate. Da, am început discuția așa cum am făcut-o și cu celelalte fracțiuni – dacă putem ajunge la o înțelegere în privința anticipatelor. Nu am ajuns la această înțelegere. Eu sunt de acord ca anticipatele să fie mai târziu, dar înainte de asta trebuie să deblocăm asistența externă. Vedem că nu există dorință din partea unor fracțiuni să fie deblocată asistența externă, chiar dacă invocă grija față de oameni”, a precizat Maia Sandu.

Igor Dodon a declarat săptămâna trecută că practic s-a înțeles cu Maia Sandu în privința anticipatelor, care urmau să aibă loc în august-septembrie. Însă, a venit ulterior anunțul prin care Maia Sandu l-a propus pe Igor Grosu în calitate de premier.

„Am avut o discuție bună cu Maia Sandu. Pentru câteva minute am discutat unu la unu. Dânsa a fost de acord că nu putem merge la anticipate în această situație. Alegerile puteau avea loc în august-septembrie. Este regretabil că a fost înaintat Igor Grosu și s-a ajuns iarăși la Curtea Constituțională. Dacă Dodon și Sandu găsesc limbă comună, atunci nu e nevoie de adresat în permanență la CC. Înaintarea lui Grosu va provoca un nou blocaj”, a precizat Igor Dodon.

Declarația lui Igor Dodon i-a dat motiv lui Alexandru Slusari de la Platforma DA s-o atace pe Maia Sandu, spunând că președintele l-a invitat pe Andrei Năstase la consultări ca să-și „justifice” ulterior discuțiile cu Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md