06:04:41 24.04.2024
Stiri

Deputații Jardan și Ulanov de la Partidul ȘOR, reținuți pentru 72 de ore: Percheziții la domiciliul și în biroul de la „Avia Invest” al lui Jardan

Actualitate 23.03.2021 10:49 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
Deputații Jardan și Ulanov de la Partidul ȘOR, reținuți pentru 72 de ore: Percheziții la domiciliul și în biroul de la „Avia Invest” al lui Jardan


Deputații Partidului ȘOR, Petru Jardan și Denis Ulanov, au fost reținuți luni pentru 72 de ore, la scurt timp după ce legislatorii le-au ridicat imunitatea parlamentară la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Deputatul Petru Jardan a fost luat din Parlament și dus direct la Procuratura Anticorupție unde a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru că ar fi săvârșit abuz de serviciu în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în faza concesionării.

Mai exact, Jardan ar fi prejudiciat cu 378 de mii de euro întreprinderea de stat, achitând prime de asigurare, deși știa că Aeroportul urma să fie concesionat, iar plățile au continuat și după ce obiectivul a fost concesionat companiei unde a ajuns să activeze.

În paralel, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Procurorii anunță că acțiunile de urmărire penală vor continua și astăzi, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul privind frauda bancară. Deputatul este bănuit de escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Mai exact, Ulanov a intermediat o tranzacție de vânzare-cumpărare dintre Veaceslav Platon și Vlad Plahotniuc în care un pachet de acțiuni de la „Victoriabank” a fost achitat cu bani sustrași din Banca de Economii a Moldovei. Astfel, acțiunile lui Ulanov ar fi prejudiciat statul cu 14 milioane de dolari și 23,8 milioane de euro.

Cei doi deputați pledează nevinovați.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md