13:41:22 19.04.2024
Stiri

FOTO // Premierul desemnat merge la discuțiile cu fracțiunile parlamentare cu doi posibili MINIȘTRI. Cine sunt aceștia? „Domnul Grosu ne-a spus că vrea să fie VOTAT”

Actualitate 23.03.2021 14:04 Vizualizări2067 Autor: Ziarul National
FOTO // Premierul desemnat merge la discuțiile cu fracțiunile parlamentare cu doi posibili MINIȘTRI. Cine sunt aceștia? „Domnul Grosu ne-a spus că vrea să fie VOTAT” Facebook


Premierul desemnat Igor Grosu a demarat consultările cu fracțiunile parlamentare și caută cel puțin 51 de voturi pentru Guvernul său. La discuțiile avute astăzi cu reprezentanții Partidului Democrat (PD), premierul desemnat a venit împreună cu secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, și cu deputatul Sergiu Litvinenco. Cei doi au figurat anterior și în cabinetul propus de premierul desemnat Natalia Gavrilița, care nu a fost susținut de către Parlament în februarie curent. Spînu era propus atunci la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii, iar Litvinenco – la cea de ministru al Justiției.

„Am avut astăzi discuții cu premierul desemnat. În primul rând l-am întrebat dacă vrea să fie votat, dacă își ia în serios noul rol și dacă înțelege, la fel ca PD, necesitatea unui guvern funcțional, care să scoată țara din criză. I-am spus prioritățile: gestionarea pandemiei și vaccinarea, grija față de oameni, deblocarea asistenței externe și pregătirea de anticipate. Nu avem timp de pierdut cu noi jocuri politice, avem nevoie urgentă de acțiuni și decizii ferme”, a declarat Filip după întrevederea cu Igor Grosu, dar și cu posibilii miniștri Spînu și Litvinenco.

Fostul premier a precizat că Igor Grosu l-a asigurat că, într-adevăr, vrea să obțină voturile necesare pentru ca Guvernul său să fie învestit.

„Dl Grosu ne-a spus că vrea să fie votat și mizează pe voturile PD. În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia. Premierul desemnat ne-a asigurat că își propune drept priorități imediate gestionarea crizei pandemice, deblocarea asistenței financiare externe și curățarea instituțiilor statului, ceea ce corespunde cu prioritățile PD. Noi rămânem consecvenți în continuare: țara are nevoie de guvern. Orice guvern e mai bun decât niciun guvern, așa cum e acum”,a conchis Filip.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md