18:12:24 24.04.2024
Stiri

Constatarea lui Alexandru Slusari: „Când este întrebat ceva despre Veaceslav Platon, procurorul general coboară vocea…”. Alexandr Stoianoglo a fost întrebat care a fost implicarea lui Platon în FRAUDA bancară

Actualitate 23.03.2021 14:26 Vizualizări1959 Autor: Ziarul National
Constatarea lui Alexandru Slusari: „Când este întrebat ceva despre Veaceslav Platon, procurorul general coboară vocea…”. Alexandr Stoianoglo a fost întrebat care a fost implicarea lui Platon în FRAUDA bancară


Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, îl suspectează pe procurorul general, Alexandru Stoianoglo, că i-ar apără interesele omului de afaceri Veaceslav Platon. Acesta a fost eliberat anul trecut din închisoare, după ce Stoianoglo a dispus revizuirea dosarului penal al lui Platon, în care a fost condamnat definitiv și irevocabil la 18 ani de detenție. Slusari și-a exprimat nedumerirea în legătură cu acest fapt în luarea sa de cuvânt de la tribuna centrală a Parlamentului, după ce deputații Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov și Petru Jardan, au fost lipsiți de imunitate parlamentară, la cererea procurorului general.

„Atunci când procurorul general, Alexandr Stoianoglo, vorbește în Parlament cu înflăcărare despre toți, îl cred, dar când este întrebat ceva despre Veaceslav Platon, cumva coboară glasul. Acest lucru nu mi-a plăcut. Poate dvs. nu aveți legătură, nu-l cunoașteți pe Platon, dar am impresia că dl Platon are legătură cu Procuratura Generală. Tot ce s-a întâmplat în 2014 se încadrează în ideea „Привет Слава” (Salut, Slava n.r.). Noi, cei din Platforma „DA”, vrem ca toate grupările criminale să fie trase la răspundere, inclusiv cele conduse de Veaceslav Platon”, a declarat vicepreședintele Legislativului, Alexandru Slusari.

De asemenea, deputatul Platformei „DA”, Alexandru Slusari, l-a întrebat de mai multe ori pe Alexandru Stoianoglo ce implicare are Veaceslav Platon în frauda bancară. Procurorul general a oferit răspunsuri diferite - în unele cazuri spunea că Platon ar fi implicat, în altele afirma că dânsul nu cunoaște.

„Ce facem cu Veaceslav Platon? Două miliarde a fost creditul interbancar de la „Victoriabank” la Banca de Economii a Moldovei și asta a fost perioada când deja se știa despre garanțiile de stat. Nimic nu s-a întâmplat. Auzim acum că la „Victoriabank” s-au produs negocieri, că această sumă a fost alocată pentru procurarea a 38% din acțiuni, că acționarul majoritar al „Victoriabank” a fost Veaceslav Platon. Este imposibil ca Veaceslav Platon să nu fi știut despre tot ceea ce se întâmplă la BEM, despre aceste garanții și banii de la stat care urmau să fie achitați. Putem spune orice despre Platon, dar el nu este idiot ca să dea două miliarde de lei, neștiind că banii vor fi cumva rambursați. Această tranzacție a avut loc”, a declarat Slusari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md