01:22:32 24.04.2024
Stiri

Bisericile din R. Moldova, de „neatins”: Autoritățile mai caută „formule optime” împreună cu reprezentanții cultelor religioase pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19

Actualitate 23.03.2021 19:09 Vizualizări1725 Autor: Ziarul National
Bisericile din R. Moldova, de „neatins”: Autoritățile mai caută „formule optime” împreună cu reprezentanții cultelor religioase pentru a opri răspândirea pandemiei de COVID-19


Guvernul și reprezentanții cultelor religioase din R. Moldova nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește funcționarea lăcașelor sfinte în actualele condiții pandemice, cele mai grave de la debutul pandemiei de COVID-19.

În timp ce spitalele sunt la limită din cauza numărului mare de pacienți cu COVID-19, elevii desfășoară orele online, iar magazinele, piețele și restaurantele au un program redus, restricțiile privind oprirea răspândirii noului coronavirus ocolesc bisericile, unde oamenii participă inclusiv fără măști la slujbele religioase.

Subiectul a fost abordat astăzi de către prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții celor mai importante culte religioase creștine din Republica Moldova.

Premierul interimar a catalogat situația epidemiologică actuală ca fiind îngrijorătoare și a făcut un apel la colaborare și susținere reciprocă.

„Din păcate, numărul de cazuri noi de infectări este în continuare unul substanțial, indiferent de restricțiile care se impun. Având în vedere că se apropie sărbători importante pentru creștini, este necesar să punem umărul ca împreună să combatem răspândirea virusului. Trebuie să găsim o cale de compromis, astfel încât să nu permitem aglomerarea lăcașelor de cult, mai ales în timpul oficierii slujbelor divine, să monitorizăm continuu respectarea normelor epidemiologice, să încercăm să evităm la maxim extinderea numărului de infectări și să avem grijă de cetățeni”, a menționat Ciocoi.

Un comunicat de presă al Guvernului precizează că reprezentanții cultelor religioase creștine prezenți la ședință „și-au manifestat deschiderea pentru cooperare” în vederea ameliorării acesteia, iar în cadrul ședinței s-a convenit asupra continuării dialogului „în vederea identificării de comun acord a formulelor optime pentru stăvilirea extinderii pandemiei pe teritoriul republicii”.

„În aceeași ordine de idei, împuterniciții bisericești au enunțat că vor îndemna enoriașii să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară în spațiul public și în timpul evenimentelor religioase”, mai precizează aceeași sursă.

Menționăm că autoritățile din Chișinău au stabilit că slujbele religioase vor fi desfășurate exclusiv în aer liber începând cu 1 aprilie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md