Autoritățile ucrainene înăspresc controalele la frontieră din cauza înmulțirii deceselor cauzate de COVID-19

1440x810_cmsv2_4f7c675d-8598-5e78-8fc0-b580abeb3bf7-4603958
Foto: Euronews

Ucraina își întărește controalele la frontieră și le cere persoanelor care intră în țară un test negativ la coronavirus, relatează Agerpres.

Despre aceasta a declarat marți ministrul Sănătății, Maksim Stepanov, după ce s-a înregistrat cea mai ridicată rată de decese zilnice din cauza COVID-19, potrivit Reuters.

Noul regim a fost aprobat luni seară de guvern și a intrat în vigoare, a spus el într-o conferință de presă televizată.

Marți dimineață, Stepanov a declarat că Ucraina a înregistrat 333 de decese legate de coronavirus în ultimele 24 de ore, un număr record.

Precedentul record a fost de 289 de decese la 17 martie.

Ucraina, țară de 41 de milioane de locuitori, este afectată puternic de o nouă înmulțire a cazurilor de coronavirus în ultimele săptămâni, iar premierul Denis Șmigal a spus că este un al treilea val pandemic.

„Situația se înrăutățește”, a declarat Stepanov, adăugând că numărul de noi cazuri a crescut semnificativ, iar numărul de cazuri din ultimele șapte luni a fost cu 26 000 mai mare decât în urmă cu o săptămână.

Versiunea britanică a coronavirusului este acum răspândită în Ucraina, a spus Stepanov, adăugând că aceasta se transmite mai rapid și are un impact mai puternic.

„Două treimi dintre cei care s-au recuperat au nevoie de tratament suplimentar”, a afirmat el.

Marți dimineață, în spitale erau internate 36 600 de persoane infectate cu coronavirus, a precizat Stepanov, adăugând că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11 476 de noi infectări.

Ucraina a raportat 1 565 732 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și 30 431 de decese.

Numărul de noi cazuri a ajuns săptămâna trecută la 15 850, cel mai ridicat nivel din noiembrie, ceea ce a dus la impunerea unui lockdown în Kiev și în câteva regiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente