Magna International a propus o ofertă de nerefuzat celor de la Apple

Magna International, unul dintre cei mai mari producători de componente auto din lume, este dispus să asambleze în bază de contract un vehicul electric pentru gigantul tehnologic Apple și chiar să construiască o nouă fabrică în America de Nord dedicată pentru un proiect.

Acest lucru a fost anunțat de CEO-ul Magna, Swamy Kotagiri, care a preluat funcția pe 1 ianuarie, scrie Motortrend.

Producția de mașini pentru marile companii auto este pentru Magna o a doua linie de activitate deja de mulţi ani, după lansarea de componente. Fabrica de asamblare a autovehiculelor Magna Steyr din Graz, Austria, a produs în total 3.7 milioane de autoturisme – cel puţin 30 de modele de marcă Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Jaguar, BMW și Toyota de când a început să funcționeze în formatul său actual în 2001.

Magna Steyr are experiență şi în asamblarea de vehicule electrice. De exemplu acolo ajută în prezent Jaguar să facă modelul I-PACE. Iar la sfârşitul anului 2022 va adopta şi producţia lui Fisker Ocean.

Proiectul maşinii electrice Apple este deja în discuţie de câțiva ani, dar subiectul a primit un nou impuls în ianuarie 2021, când mass-media a anunțat pentru prima dată intenția gigantului IT de a semna un acord major cu grupului Hyundai-KIA pentru producția contractuală și apoi despre suspendarea negocierilor. În februarie se mai zvonea că Nissan refuzase să preia rolul de producător contractual pentru compania cu sediul în Cupertino.

În acest context, Magna ar putea fi opțiunea ideală: are experiența și capacitățile adecvate, dar în același timp nu este constrânsă, deoarece nu are propria marcă de mașini.

Apropo, în viitor Magna va începe să producă baterii cu o investiție de 70 de milioane de dolari într-o nouă fabrică din Michigan pentru pickup-ul electric GMC Hummer. Fabrica Magna Electric Vehicle Structures este în prezent în construcție.

Vezi şi:

https://autoblog.md/avertizarea-sefului-toyota-pentru-conducerea-apple-daca-tot-intentioneaza-sa-intre-in-industria-auto/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/