Imaginea zilei: Soluţia de protecţie împotriva COVID-19 a unui instructor auto din Riga, Letonia

Viral pe internet. Această fotografie a fost surprinsă în traficul din Riga, capitala Letoniei, arătând soluţia bizară la care a apelat un instructor auto pentru a se proteja de noul tip de coronavirus.

Imaginea arată cum elevul are o mască de protecţie cu un filtru, simplă, aşa după cum se prevede în regulile locale şi de care îşi poate cumpăra oricine, însă instructorul s-a “împachetat” cu un sistem complex care îi permite să respire aerul străzii.

În Letonia, lecțiile de şofat au fost reluate abia de la 1 martie după luni de pauză, dar acestea sunt însoțite de o serie de restricții menite să protejeze ocupanții automobilelor. Este obligatoriu de purtat mască, de ventilat habitaclul maşinilor în mod regulat, de dezinfectat suprafețele interioare şi de făcut cât mai multe pauze posibil, de minim 15 minute între ore.

În plus, numărul de lecții este limitat la cinci pe zi, în maşină trebuie să funcţioneze mereu sistemul de ventilare/recirculare a aerului, iar o dată pe săptămână instructorul trebuie să facă un test la COVID-19, asta dacă nu s-a vaccinat. De asemenea, toate plăţile pentru lecţii se fac fără contact, fără cash, conform delfi.lv.

Masca de pe fața instructorului care vădit se teme să-şi piardă dacă nu viaţa, atunci sănătatea, este mult mai “solidă” decât cea a elevului și este echipată cu un tub similar al măştii antigaz. Prin geamul portierei stângi se poate mai pot observa două tuburi cu nişte capete scoase afară. Se presupune că instructorul ar respira prin ele, fiind folosite şi nişte filtre în sistem, în schimbul aerului din interiorul automobilului.

Acest dispozitiv a fost deja botezat de internauţi un “SCUBA (dispozitiv de respirație subacvatic) pentru uscat”, iar şoferul cu experienţă a fost comparat în comentarii cu pilotul unui avion militar de luptă. De asemenea, se spune că ingeniozitatea băștinașului îl face onorat, deoarece munceşte în condiții periculoase.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-ford-a-gasit-cum-sa-lichideze-noul-coronavirus-e-valabil-deocamdata-pentru-masinile-de-politie/
https://autoblog.md/video-taximetre-anti-coronavirus-au-aparut-in-chisinau/
https://autoblog.md/sfaturi-utile-cum-sa-dezinfectam-corect-masina-pe-timp-de-covid-19/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/