fbpx

Irlanda impune carantină obligatorie la hotel. Persoanele care vin din 33 de țări vor plăti aproape 2000 de euro

Irlanda a decis să impună carantina obligatorie la hotel, măsură ce urmează să intre în vigoare începând de vineri. Guvernul de la Dublin a anunțat că platforma de rezervări este deja activă pentru persoanele care vor intra pe teritoriul țării fără să aibă test negativ sau care vin din 33 de state cu risc ridicat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Începând de vineri, orice persoană care ajunge în Irlanda fără un rezultat negativ al testului pentru depistarea coronavirusului va fi escortat la un hotel lângă Aeroportul Dublin. La fel și pasagerii care provin sau au călătorit recent în oricare dintre cele 33 de țări de pe o listă de destinații cu risc ridicat, care include Austria, Dubai, 17 națiuni africane și toată America de Sud, notează Politico.

Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a declarat recent că speră ca aceste noi restricții și costurile ridicate vor descuraja în mod substanțial deplasările. Adulții trebuie să plătească 1.875 de euro în avans pentru o carantină hotelieră de 12 zile cu trei mese incluse zilnic. Irlanda a publicat ghiduri de carantină în germană, portugheză și spaniolă.

150 de euro pe zi de persoană pentru carantina obligatorie la hotel

Călătorii care sosesc fără un test PCR negativ vor trebui să rezerve o cameră pentru aproximativ 150 EUR pe zi. Irlanda a contractat Tifco Hotel Group pentru a furniza centrele de carantină, iar primul este Crowne Plaza, un hotel de lângă aeroport.

Liderul opoziției, Paul Murphy, a declarat că sistemul va discrimina africanii și sud-americanii și va permite europenilor și americanilor să se „autocarantineze”. El a cerut ca toți călătorii care sosesc în Irlanda să se confrunte cu carantina hotelieră obligatorie.

Planul guvernamental „va fi un factor de descurajare dacă vii din una din cele 33 de țări”, a spus el. „Dar dacă sunteți din Marea Britanie sau din SUA, unde COVID este încă complet scăpat de control, sau dacă sunteți din alte țări din Europa în care se află un alt val, nu este niciun element de descurajare”, a conchis acesta. Carantina hotelieră obligatorie din Irlanda va intra în vigoare în această vineri, iar portalul de rezervări este deja activ.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button