/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Maia Sandu a avut o întrevedere cu guvernatorul BNM. Despre ce au discutat

23 martie 2021, ora 20:17

Informații recente privind evoluția prețurilor și a inflației în Republica Moldova au fost prezentate președintei Maia Sandu de către guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi. 

În cadrul discuțiilor, guvernatorul a prezentat informații recente privind evoluția prețurilor și a inflației, situația de pe piața valutară și volumul remitențelor trimise acasă în anul curent.  O atenție deosebită a fost acordată sectorului bancar – în mod special, stabilității acestuia și masurilor de supraveghere aplicate de BNM.

„Am îndemnat încă o dată reprezentanții sistemului bancar să-și asume un rol mai activ în depășirea crizei pandemice și financiare prin care trec majoritatea agenților economici. Acest lucru este posibil, ajutând întreprinderile mici și mijlocii, mai ales pe cele din sectorul agricol. Am menționat, în contextul dat, posibilitatea de stimulare a creditării, de către bănci, a agenților economici. Resurse financiare în băncile comerciale există și acestea trebuie sa lucreze pentru creditarea, respectiv salvarea economiei”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că acesta este un moment necesar de solidaritate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram