‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDouă vinuri moldovenești au câștigat premiul mare la Concours Mondial de Rose

Două vinuri moldovenești au câștigat premiul mare la Concours Mondial de Rose

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două vinuri din Republica Moldova (inclusiv unul demisec), care se vând la un preț de raft de circa 100 mdl (apr. 5 euro) au luat cea mai înaltă distincție — Grand Gold — la Rosé Selection by Concours Mondial de Bruxelles (CMB), scrie Finewine.md.

Rosé Selection este o divizie specializată exclusiv pe vinurile roz, organizată în acest an, în premieră, de Mondial de Bruxelles.

Vinul Rose 2019, demisec, de la Vinia Traian (100% Cabernet Sauvignon, 13.8% vol. alc., IGP Valul lui Traian) a acumulat peste 92 din 100 de puncte, primind Marea Medalie de Aur, dar și o mențiune specială: „Revelația concursului în segmentul demisec”.

În magazinul de firmă al companiei acest vin costă 120 mdl.

Cel de-al doilea vin cu Marea Medalie de Aur, este, la fel, un Cabernet Sauvignon 100%, sec, roada anului 2020, 12.8% vol. alc, din gama Motive a Vinăriei din Vale. Vinul costă în retail sub 100 mdl.

Alte șase vinuri roze din Moldova, de la Purcari, Radacini, Kazayak, Vinaria din Vale și Vinaria Javgur s-au impus cu medalii la Concours Mondial de Bruxelles.

‹ adv ›

În competița vinurilor roze, au participat circa 1 000 de vinuri din toată lumea. Best competing rosé a fost declarat La Madrague, Cuvée Charlotte (2020) / Côtes de Provence, France, la un preț de piață de 13-15 euro (250 – 300 mdl).

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›