/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Deși peste nouă mii de angajați ai MAI monitorizează respectarea restricțiilor, unii cetățeni ignoră avertizările

missing
22 martie 2021, ora 22:47

Numărul mare de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus i-a responsabilizat pe oamenii legii, inclusiv carabinierii. De curând, aceștia sunt văzuți în stradă, în parcuri, localuri și magazine, dar și în stațiile de așteptare. Ei au datoria de informa cetățenii despre purtatului incorect al măștii și îi avertizează să o poarte de fiecare dată, atunci când se află în spațiul public. Totuși, în timp ce unii oameni se protejează pentru că le pasă de propria sănătate și a celor din jur, alții nu se prea lasă convinși de măsurile întreprinse de autorități. În acțiunile desfășurate pe teritoriul țării sunt implicați peste 9 mii de angajați ai Ministerului de Interne.

În timp ce unii oameni cred că virusul există și că face victime, alții neagă acest lucru. Totuși, potrivit polițiștilor, tot mai mulți cetățeni devin responsabili de sănătatea lor și a celor din jur, odată ce crește numărul celor infectați. Chiar și așa, unii ignoră avertizările. Pe această tânără am surprins-o în stația de așteptare, în timp ce purta masca incorect. Ea spune că nu-i este frică de un eventual pericol.

În parcuri, de asemenea, am întâlnit oameni cu păreri diferite față de purtatul măștii în spațiul public.

Pentru a preveni răspândirea virusului, în jur de 100 de carabinieri au fost repartizați în stațiile de așteptare, pentru a-i informa pe cetățeni despre purtatul corect al măștii, iar în cazul nerespectării regulilor, aceștia sunt duși la Inspectorat.

În acest weekend, poliția a întocmit peste 330 de procese verbale cu privire la contravenții. Au fost verificați peste 1500 de agenți economici și peste 600 de unități de transport public. În contextul nerespectării restricțiilor impuse de autorități, și primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat responsabililor din cadrul MAI să intervină cu restricții mai dure.

“O altă solicitare pe care am transmis-o către Ministerul de Interne este de a ne acorda tot suportul și de a patrula orașul, parcurile, străzile, localurile, piețele, dar și să întoarcem carabinierii în stațiile de așteptare în orele de vârf. Am avut angajamentul ca acest lucru se va întâmpla. Transportul rămâne la capacitate maximă pentru a evita îmbulzeala.”

În total, în perioada pandemică au fost întocmite peste 25 de mii de procese verbale contravenționale pe numele celor care au admis încălcări ale deciziilor emise de autorități, iar amenzile aplicate depășesc cifra de 86 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram