/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ La nici un an de la amenajare, pista pentru bicicliști de pe aleea Mircea cel Bătrân deja are fisuri

22 martie 2021, ora 22:59

La nici un an, după ce pista pentru bicicliști de pe aleea Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei a fost amenajată, deja are fisuri care se întind pe zeci de metri. Oamenii se arată nemulțumiți că lucrarea de milioane a durat timp așa de scurt. Autoritățile declară, însă, că aleea nu a fost dată definitiv în exploatare, iar până atunci, dau asigurări că toate defecțiunile tehnice vot fi înlăturate.

Aleea de pe bulevardul Mircea ce Bătrân din sectorul Ciocana al Capitalei are șapte luni, de când a fost deschisă pentru utilizare, dar pista pentru bicicliști de aici are deja semne vădite de deteriorare și ar trebui să fie reparată. Mai exact, au apărut fisuri între asfalt și bordura care delimitează pista pentru bicicliști. Și dacă pe unele porțiuni aceste crăpături aproape că nu se observă, pe unele segmente acestea sunt deja de câțiva centimetri. Oamenii se arată deranjați de starea pistei pentru bicicliști și consideră că lucrările nu au fost executate corect și nici calitativ.

Alți oameni ne-au spus că apariția cestor fisuri între bordură și pista pentru bicicliști sunt evidente, deoarece aceste două tipuri de material nu sunt compatibile și nu se poate face o legătură bună între ele, iar procesul de înghețate dezghețare face ca acest material să se surpe și mai mult.

Autoritățile au, însă, un alt răspuns. Reprezentanții de la Pretura Ciocana ne-au spus că aleea va fi dată în exploatare abia în luna iunie. Prin urmare, atunci se va face o evaluare a lucrărilor. De regulă, însă, potrivit lor, pentru astfel de lucrări garanția este de cel puțin 5 ani. În cazul în care vor fi depistate nereguli, acestea vor fi făcute din fondul de garanție al firmei care a executat lucrările.

Între timp, directorul de la Exdrupo, Sergiu Tomiță, ne-a spus că lucrările au fost efectuate calitativ, însă pe pista pentru bicicliști au mers autospecialele, care au o greutate mult mai mare decât cea la care poate rezista pista, fapt care a și provocat apariția fisurilor. Acesta ne-a mai comunicat că, și vara trecută, pe această alee s-au înregistrat asemenea nereguli. Atunci, daunele au fost lichidate din banii inginerului repsonsabil pentru efectuarea lucrărilor, așa că, cel mai probabil, așa se va întâmpla și de această dată. Amintim că aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, în perimetrul străzilor Alecu Russo și Ion Dumeniuc urmează să fie dată oficial în exploatare la începutul lunii iunie a acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram