image
Sursa foto: jurnal.md

Un bătrân din satul Hâjdieni a ajuns în stare gravă la spital în urma unui incendiu

Un bătrân în vârstă de 81 de ani, din satul Hâjdieni, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit în preajma sobei.

Cazul a avut loc duminică, 21 martie, în satul Hâjdieni, Glodeni. Serviciul 112 a fost alertat de fiul bătrânului care a reușit să-l scoată din casă până la venirea pompierilor.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a stabilit că arderea s-a produs pe podeaua de lângă gura sobei pe o suprafață de 0,5 metri pătrați. Bărbatul a fost scos din focar de fiul lui.

Un echipaj medical a preluat bărbatul de urgență la spitalul din raionul Glodeni. Acesta s-a ales cu arsuri de gradul III și IV.

Primele investigații au stabilit că incendiul în locuință s-a produs după ce din gura sobei ar fi căzut jăratic. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscul exploatării necorespunzătoare a sobei. Mai mult, salvatorii îndeamnă persoanele care au în grijă oameni în etate să-i monitorizeze și să-i ajute să facă focul în sobă pentru a nu-i expune riscului de producere a incendiilor și arsurilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: