image
Sursa foto: jurnal.md

Deputații se întrunesc azi în ședință; Alexandr Stoianoglo, așteptat la Parlament

Deputații sunt convocați azi în cadrul unei ședințe plenare, care va avea loc cu începere de la ora 16.00. În cadrul ședinței vor fi examinate cererile trimise de Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului „Șor”, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Biroul permanent al Legislativului a aprobat convocarea ședinței plenare, astăzi,  cu începere de la ora 16.00.

Procurorul General Alexandr Stoianoglo urmează să prezinte deputaților motivarea celor trei demersuri care includ Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Petru Jardan, Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov și Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov.

Acestea au fost adresate, la 19 martie curent, Președintelui Parlamentului și examinate în Comisia juridică, numiri şi imunităţi la 20 martie 2021, care a aprobat cele trei rapoarte pe marginea examinării cererilor Procurorului General.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: