image
Sursa foto: jurnal.md

Spirite încinse la Parlament; Tauber: O să-mi aduc bunica aici; Litvinenco: Hoții de miliarde ne citesc lecții

Spirite încinse astăzi în plenul Parlamentului care examinează demersul procurorului general privind ridicarea imunității deputaților din Partidul Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov.

Schimbul de replici a avut loc după ce Marina Tauber a avut un discurs de susținere pentru colegii săi de partid, amintind de faptul că, în 2019, procurorul general a cerut ridicarea imunității și în cazul său.

„Nu vă imaginați ce a simțit mama mea, bunica mea. O să-mi aduc bunica aici și dvs. o să răspundeți. Ceea ce se întâmplă azi cu domnii Jardan și Ulanov să nu credeți că poate să nu se întâmple și cu voi. Dacă o să ridicați mâna astăzi, nu vă dorim să treceți prin așa ceva”, a spus Marina Tauber.

Totodată, ea a declarat că soacra lui Sergiu Litvinenco ar fi implicată direct în furtul miliardului, iar deputatul PAS a ținut să intervină.

„Nici nu știu să mă uit în partea dreaptă sau în partea stângă, mai degrab o să mă uit la socialiști. Vă place cum niște hoți de miliarde ne citesc lecții de bună purtare, ne spun cum să trăim?”, s-a adresat Sergiu Litvinenco socialiștilor.

A urmat un schimb de replici între Tauber și Litvinenco, dar cu microfoanele închise.

„Nu cred că trebuie de citit lecții. Haideți calm și mai puține declarații sterile, pentru că presa nu prea preia ceea ce e seara”, a comentat deputatul PSRM Vlad Bătrâncea.

Noutăţile partenerilor

comentarii: